nieuws

Voormalige chefs terug naar De Zon

Restaurant

De Zon haalt haar oude chefs terug naar de keuken voor een speciaal diner. Dick Masselink, Arjan Bisschop en de huidige chef en souschef Gerhard Müller en Gerard van Marle koken gezamenlijk voor het goede doel.

Voormalige chefs terug naar De Zon

Het goede doel dat aan het diner gekoppeld is, is het Toon Hermans Huis Drenthe, een inloophuis voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker.

Na ruim 27 jaar gewerkt te hebben als chef-kok voor De Zon, is Dick Masselink getroffen door een ernstige ziekte. Zijn grootste wens is om nog één keer, met de huidige en voormalige brigade van De Zon te koken.

Masselink staat achter de kachel met voormalig chef Arjan Bisschop, nu werkzaam bij De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag en met de huidige sous, Gerard van Marle, met wie Masselink zelf nog samenwerkte. Ook de huidige chef, Gerhard Müller (voormalig chef van De Wanne* in Ootmarsum) werkt mee aan het benefietdiner.

Gerard Müller

Müller (1971) werkt sinds september 2014 voor De Zon. Hij is afkomstig van Restaurant De Wanne* (Hotel De Wiemsel, Ootmarsum). De Wanne raakte vorig jaar in financiele problemen en moest haar deuren sluiten. Daarvoor werkte Müller bij het Duitse Schloss Lerbach (Bergisch Gladbach) en als chef-kok bij de Twentsche Hoeve in Enter. Muller is geboren in Oostenrijk.

Tijdens het benefietdiner (13 en 14 februari) serveren de chefs gerechten die ruim 25 jaar geleden al op de kaart stonden van De Zon maar die in een modern jasje zijn gestoken.

Reageer op dit artikel