nieuws

Driesterrenchef Boerma wil gastronomisch festival in 2016

Restaurant

Driesterrenkok Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen) wil in 2016 een tiendaags gastronomisch festival organiseren in Nederland. Hij is van plan internationale culinaire grootheden naar ons land te halen.

Driesterrenchef Boerma wil gastronomisch festival in 2016

Boerma doet zijn uitspraken in ExtraLekker 2 die op 10 juni 2015 in de winkel ligt. Het magazine is een uitgave van de makers van Lekker 500. Vier keer per jaar brengen ze dit magazine uit.
Gastronomische kaart
In een interview met Boerma en zijn partner Kim Veldman laat de sterchef weten tien buitenlandse chefs te willen uitnodigen die elk een journalist uit betreffend land meenemen. ‘Die kan dan in eigen land verslag doen van het festival. Ze worden letterlijk en figuurlijk gevuld met informatie over wat Nederland op de gastronomische kaart heeft staan.’
Friesland Campina
Volgens Boerma heeft Friesland Campina interesse om mee te werken. Hij ziet zijn event tevens als mogelijkheid om food- en travel-toerisme naar ons land te krijgen en heeft daarvoor een breed scala aan toepasselijke onderwerpen op het programma staan.
Savelberg
Naast het interview met Boerma en Veldman, bevat de Extra Lekker 2 een interview met Henk Savelberg over zijn nieuwe avontuur in het exotische Bangkok. Margo Reuten deelt haar levensverhaal en SVH Meesterijsbereider Luc Blok vertelt meer over de wereld van ijs.

Reageer op dit artikel