nieuws

Sligro heeft goede zomer dankzij horeca

Restaurant

De groothandelstak van Sligro heeft een goede zomer achter de rug. De omzet nam in het derde kwartaal met 4,1 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Sligro heeft goede zomer dankzij horeca

 

Het bedrijf sprak van een ‘duidelijke piek’ in de zomerperiode voor het onderdeel dat producten levert aan met name de horeca. Voor heel 2015 gaat het nog steeds uit van een ,,bescheiden herstel” bij de groothandelsactiviteiten, die de laatste jaren flink te lijden hebben gehad van de economische crisis.

Kostenbesparing

In het vierde kwartaal verwacht Sligro te profiteren van een 53e week, die tot een extra bijdrage aan de omzet en winst zal leiden. Daarnaast dragen kostenbesparingen nog altijd bij aan de verbetering van het resultaat. Daar staat tegenover dat het bedrijf een eenmalige belastinglast van 2,5 miljoen euro in de boeken moet opnemen.

Reageer op dit artikel