nieuws

Chef-kok Vis aan de Schelde opent John Dory

Restaurant

Op de locatie aan de Prinsengracht in Amsterdam, waar voorheen Zinc et les Autres was gevestigd, komt het nieuwe visrestaurant van Arjan Wennekes genaamd John Dory. Met een knipoog naar de moderne beweging van de bistronomie noemt Wennekes dit een vistronomie. John Dory wordt een toegankelijk en betaalbaar visrestaurant met ambitie en opent begin februari 2016.

Chef-kok Vis aan de Schelde opent John Dory

‘We starten heel simpel met drie gangen voor 35 euro en 10 euro voor elke extra gang, ook de wijnkaart wordt betaalbaar, overzichtelijk en veel per glas’ vertelt hij over het concept. ‘Bovendien zal John Dory al vanaf 16 uur open zijn voor een oester, bite en een goed glas wijn en komt er een speciale chefstable.’

In het historische pakhuis uit 1680 waar voorheen Zinc et les autres was gevestigd, mag vanwege monumentenzorg niet teveel verbouwd worden. Wennekes is van plan het pand wat op te frissen en de keuken meer onderdeel van het restaurant te laten worden.

Arjan Wennekes (34) was 6 jaar chef-kok van Vis aan de Schelde en The Roast Room in Amsterdam en werkte daarvoor onder andere bij Zin, Klein Paardenburg en Vermeer.

Reageer op dit artikel