nieuws

Chef-kok May neemt Restaurant Fris over van Lex Gasseling

Restaurant 2322

Eigenaar Lex Gasseling van Restaurant Fris in Haarlem is met zijn huidige chef-kok Rick May overeengekomen om zijn zaak per 1 september 2016 over te dragen. Gasseling, voormalig voorzitter van de Jeunes Restaurateurs Nederland, weet nog niet waar zijn nieuwe uitdaging ligt. ‘De horeca blijft mooi, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden.’

Chef-kok May neemt Restaurant Fris over van Lex Gasseling

May heeft volgens Gasseling de afgelopen drie jaren zijn stempel op de keuken gedrukt en verwezenlijkt nu zijn droom door als nieuwe eigenaar naar een nog hoger culinair niveau te streven en zo van Fris een gastronomische hotspot te maken.

Nieuwe uitdaging ongewis

Lex en Sophia Gasseling zeggen hebben veel vertrouwen in Rick May en voorzien een mooie toekomst voor Fris. Het ondernemerspaar heeft ‘zin in nieuwe uitdagingen’. Sophia Gasseling is inmiddels compagnon geworden bij Spark Training in Zoetermeer. Lex Gasseling, voormalig voorzitter van ‘Jeunes Restaurateurs’ en Gastheer van het jaar 2016, weet nog niet welke nieuwe uitdaging hij aangaat. ‘De horeca blijft mooi, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Ook zou ik zo weer samen met Sophia een nieuw bedrijf starten.’

Uit de school van De Leuf

Al vanaf zijn tijd bij restaurant ‘De Leuf’, onder de vleugels van wijlen Meesterkok Paul van de Bunt, heeft Rick May zich de fijne kneepjes van een tweesterrenkeuken eigen gemaakt. May zal mede daarom het nieuwe gezicht van het restaurant worden en samen met zijn nieuwe sous-chef Wouter Verheijen (voorheen ’t Nonnetje** in Harderwijk en Ron Gastrobar* in Amsterdam) de keuken gaan leiden. ‘Fris is een mooi bedrijf waar met veel passie wordt gewerkt. Eenmaal begonnen als sous-chef en een jaar later als chef-kok, kreeg ik carte blanche om mijn persoonlijke stempel te drukken op de kaart van Fris. Ik ben blij dat voor mij, als geboren Haarlemmer, een droom uitkomt doordat ik dit bijzondere restaurant van Lex en Sophia over kan nemen’, aldus de nieuwbakken ondernemer May

Restaurant Fris, dat sinds 2014 bekroond is met een Bib Gourmand, is tot en met 31 augustus a.s. uitsluitend geopend voor het diner op dinsdag tot en met zaterdag. Vanaf 1 september serveren het van dinsdag tot en met zaterdag zowel lunch als diner.

Reageer op dit artikel