12 december presentatie Michelin 2017

12 december presentatie Michelin 2017

Michelin presenteert op maandag 12 december om 11 uur de Michelin-gids Nederland 2017 in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Hoe ontstond de Michelin-gids? In de beginjaren van de auto waren er nauwelijks voorzieningen voor de automobilist. Het viel niet mee om een garage te vinden. Tankstations bestonden nog niet; brandstof kocht je bij de drogist. En hoe wist je waar je in een vreemd gebied kon eten en/of overnachten?

De gebroeders Michelin streefden ernaar om de mobiliteit te bevorderen en ze beseften dat automobilisten informatie nodig hadden. Vanuit die gedachte kwam de Michelin-gids tot stand; een klein boekje met praktische informatie voor reizigers, zoals de adressen van hotels, brandstofdepots en gekwalificeerde technici. Deze gids werd tot 1920 gratis verspreid.

Michelin-gids Benelux

In 1905 verscheen de Michelin-gids Benelux. Inmiddels is die uitgegroeid tot een begrip: elk jaar opnieuw onthult deze gids welke restaurants één of meerdere Michelinsterren waard zijn. Ze worden allemaal geselecteerd door onafhankelijke en anonieme inspecteurs.

Alles over Michelin? Klik hier.