nieuws

12 december presentatie Michelin 2017

Restaurant 2794

Michelin presenteert op maandag 12 december om 11 uur de Michelin-gids Nederland 2017 in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

12 december presentatie Michelin 2017

Hoe ontstond de Michelin-gids? In de beginjaren van de auto waren er nauwelijks voorzieningen voor de automobilist. Het viel niet mee om een garage te vinden. Tankstations bestonden nog niet; brandstof kocht je bij de drogist. En hoe wist je waar je in een vreemd gebied kon eten en/of overnachten?

De gebroeders Michelin streefden ernaar om de mobiliteit te bevorderen en ze beseften dat automobilisten informatie nodig hadden. Vanuit die gedachte kwam de Michelin-gids tot stand; een klein boekje met praktische informatie voor reizigers, zoals de adressen van hotels, brandstofdepots en gekwalificeerde technici. Deze gids werd tot 1920 gratis verspreid.

Michelin-gids Benelux

In 1905 verscheen de Michelin-gids Benelux. Inmiddels is die uitgegroeid tot een begrip: elk jaar opnieuw onthult deze gids welke restaurants één of meerdere Michelinsterren waard zijn. Ze worden allemaal geselecteerd door onafhankelijke en anonieme inspecteurs.

Alles over Michelin? Klik hier.

 

Reageer op dit artikel