nieuws

Dirk Kuyt ontvangt Gouden Mossel 2016

Restaurant 1047

Feyenoordspeler Dirk Kuyt heeft woensdagmiddag de 22ste Gouden Mossel van restaurant Kaat Mossel in ontvangst genomen aan boord van het partyschip James Cook. Naast Kuyt werd ook de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout geëerd met een gouden mossel.

Dirk Kuyt ontvangt Gouden Mossel 2016
Dirk Kuyt (l) en Willem van 't Wout.

Kuyt ontving de Mossel voor zijn inzet met de door hem in 2005 opgerichte Dirk Kuyt Foundation, dat sportevenementen steunt en organiseert voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Naast Dirk Kuyt heeft ook de Rotterdamse zakenman Willem van ’t Wout (84) een gouden beeldje gekregen.

‘Teveel eer’

Het levensverhaal van Van ’t wout leest volgens de jury als een jongensboek. Een straatjongen uit een arbeiderswijk, die ooit begonnen met een nikkelbedrijf en zich op heeft weten te werken tot een zakenman met contacten over de hele wereld. Vanwege zijn handelsgeest en omdat Van ’t Wout al sinds jaar en dag kind aan huis is bij Kaat Mossel, was dit de reden voor de jury om de bescheiden Rotterdammer een keer in het zonnetje te zetten. ‘Ik heb teveel eer gekregen’, aldus van ’t Wout.

‘Eer voor de vrijwilligers’

Dirk Kuyt werd geprezen. Deze bekende Rotterdamse icoon mocht dus niet ontbreken op de lijst van namen die eerder al een Gouden Mossel ontvingen. ‘Ik vind het fantastisch dat ik, na veel prominente Rotterdammers die zoveel voor de stad hebben gedaan, deze prijs nu ook in ontvangst mag nemen’, aldus Kuyt. Hij benutte de gelegenheid om twee vrijwilligers van de Dirk Kuyt Foundation te bedanken voor hun inzet. Ger Rijsbergen en Monique van Hal werden verrast met een grote bos bloemen. Met deze geste eerde hij symbolisch alle vrijwilligers van de Dirk Kuyt Foundation en daarnaast ook alle mensen die zich belangeloos voor een goed doel inzetten.

Begrip in Rotterdam

In 22 jaar tijd is de Gouden Mossel een begrip geworden in Rotterdam. Traditiegetrouw vindt de uitreiking plaats in de maand november op het Rotterdamse vlaggenschip James Cook. Omdat Ron en Marie-Claire Hirt, eigenaren van Kaat Mossel sinds 2008, graag een kleine inhaalslag willen maken, zodat het aantal uitgereikte Gouden Mossels straks synchroon loopt met het aantal bestaansjaren van het restaurant, werden er dit jaar voor het eerst twee Gouden Mosselen uitgereikt.

 

Reageer op dit artikel