De vakwedstrijden worden gehouden tijdens de horecabeurs ‘HorecaEvenTT’ op 13, 14 en 15 februari 2017 in de TT-Hal in Assen.
Voor Roelof van der Laan is het hoogtepunt van de wedstrijden de ‘Grand Prix EvenTTCulinair’. ‘Dit is een teamwedstrijd waarbij het deelnemende team (chef, assistent en
gastvrouw/heer) gezamenlijk vanuit een black box een viergangenlunch gaat bereiden.’
Het winnende team zal met een cheque van € 5000 naar huis gaan. Volgens Van der Laan hebben zich al diverse bedrijven ingeschreven voor de wedstrijd, waaronder sterrestaurants. Namen wil hij echter nog niet noemen omdat er nog een voorselectie gaat plaatsvinden. ‘De bedrijven die zich al aangemeld hebben krijgen eind deze maand bericht of ze uitgenodigd worden voor de wedstrijd. Ik vind het niet fair voor de deelnemers dat ze hun naam al voorbij zien komen zonder dat ze weten of ze ook daadwerkelijk voor de wedstrijd worden uitgenodigd.’ Vorig jaar won Bert-Jan Jipping van De Vlindertuin de Grand Prix.
Wynand Vogel en vakwedstrijd Assen uit elkaar
Dit jaar kunnen ook de banketbakkers en patissiers hun kwaliteiten tonen door middel van het inzenden van een feestelijke taart met als thema: 10 jaar EvenTTCulinair.
De jury van de Grand Prix op 13 februari bestaat uit:
Jilt Cazemier | Restaurant de Vlindertuin* |
Jeroen Sportel | Restaurant Vive la Vie |
Ewout Eleveld | Restaurant De Leest*** |
Steven-Klein Nijenhuis | Restaurant Onder de Linden* |
Arjan Bisshop | Restaurant De Heeren van Harinxma* |
Jan Smink | Restaurant De Librije*** |
Het deelnemersveld van de wedstrijd begin dit jaar:
Emiel Kwekkeboom | Restaurant La Rive* | Amsterdam |
Jeroen Brouwer | Restaurant De Loohoeve | Schoonloo |
Gert van der Heiden | Restaurant Het Roode Koper* | Leuvenum |
Jelle Schepers | Restaurant Stones | Emmen |
Marco van Wijngaard | Restaurant De Hoefslag* | Bosch en Duin |
Ronald Everts | Bistro La Finca | Odoorn |
Martin Ruisaard | Restaurant De Fuik | Aalst |
Roy Eijkelkamp | Restaurant De Bokkedoorns** | Overveen |