nieuws

Voorbeschouwing Asia’s 50 Best Restaurants

Restaurant 1819

Asia’s 50 Best Restaurants worden dinsdag 21 februari bekendgemaakt in Hong Kong. Om 13.00 uur Nederlandse tijd, onthult de organisatie de lijst in het W Hotel in Bangkok Thailand. Voor Nederland interessant: waar staat Richard Ekkebus dit jaar, na zijn vierde plek in 2016.

Voorbeschouwing Asia’s 50 Best Restaurants

De beste chef’s van Azië zijn de afgelopen dagen naar Thailand gereisd om de bekendmaking van Asia’s 50 Best Restaurants live mee te maken. De lijst wordt dinsdag 21 februari om 13.00 uur Nederlandse tijd onthuld in het W Hotel in Bangkok. De afgelopen weken heeft Asia’s 50 Best Restaurants al een aantal categoriewinnaars bekendgemaakt. Zij worden dinsdag 21 februari tijdens de ceremonie in het W Hotel ook gehuldigd.

Hong Kong floreert in Azië

Daarbij is een sterke hoofdrol weggelegd voor Hong Kong. De Italiaanse chef Umberto Bombana van restaurant 8½ Otto e Mezzo Bombana ontvangt de

Gaggan Anand werd in 2016 nummer 1 van Asia's 50 Best Restaurants

Gaggan Anand werd in 2016 nummer 1 van Asia’s 50 Best Restaurants.

Lifetime Achievement Award. Zijn zaak in Hong Kong is het enige Italiaanse restaurant buiten Italië met 3 Michelinsterren. In datzelfde Hong Kong bevindt zich Little Bao van de Canadees-Amerikaanse chef van Chinese komaf May Chow. Zij is uitgeroepen tot Asia’s Best Female Chef 2017. Het Koreaanse TocToc restaurant in Seoul wordt onderscheiden als Asia’s One to Watch, de onderscheiding voor aanstormend talent. Grote vraag is natuurlijk wie Gaggan Anand in de Asia’s 50 Best Restaurants verkiezing opvolgt als nummer 1 van Azië, of dat hij de titel prolongeert.

Richard Ekkebus: opnieuw beste van China?

Ook in Hong Kong, maar dan met een Nederlandse signatuur: restaurant Amber

Richard Ekkebus: 4e bij Asia's 50 Best Restaurants, beste van China, 20e van de wereld.

Richard Ekkebus: 4e bij Asia’s 50 Best Restaurants, beste van China, 20e van de wereld.

van topchef Richard Ekkebus. In 2016 eindigde het nog bij de Asia’s 50 Best Restaurants op plek 4. Daarmee was Amber het beste restaurant van China. Een paar maanden later dat jaar, werd Amber ook nog eens 20e van de wereld, bij de bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurants in New York.

Kijktip: video-interview Richard Ekkebus in New York

Asia’s 50 Best Restaurants live bij Misset Horeca

Misset Horeca zal via de website live de ontwikkelingen van de bekendmaking verslaan. Op dinsdag 21 februari is alles te volgen vanaf 13.00 uur op MissetHoreca.nl

Leestip: Interview Richard Ekkebus: ‘Negen gangen in een uur is heel normaal hier’