nieuws

Faillissement voor restaurant De Brouwerij in Vleuten

Restaurant 3128

Restaurant De Brouwerij in Vleuten, waaronder ook Snackbar De Brouwerij valt, is failliet verklaard. Het bedrijf wijt het faillissement aan de aanhoudende financiële tegenslagen, de hoge huur van het oude pand en het toenemende aanbod van horeca in de directe omgeving.

Faillissement voor restaurant De Brouwerij in Vleuten

Marjolein Wieman, jarenlang de drijvende kracht achter De Brouwerij: ‘Alle pogingen om tot overeenstemming te komen met onze schuldeisers om zo onder nieuw bewind een doorstart van dit mooie bedrijf te bewerkstelligen, hebben niet mogen baten. Dat betekent dat op last van de curator snackbar De Brouwerij en Restaurant De Brouwerij, eten enzo per direct zijn gesloten.’

Oorzaken faillissement

De oorzaken van het faillissement zijn voor Wieman duidelijk: ‘De aanhoudende financiële tegenslagen, de bovenmatig hoge lasten van het huren van een oud pand en het toenemende horeca-aanbod in onze directe omgeving. Het lot van dit prachtige bedrijf en haar team ligt nu in de handen van derden, een eventuele doorstart is nog ongewis.’

‘Verschrikkelijk einde’ voor de Brouwerij

Het sluiten van de bedrijven betekent voor de horecavrouw een verschrikkelijk einde na maanden hard werken om de bedrijven open te houden: Het gaat ons aan het hart, we hebben met veel liefde altijd voor de gasten klaargestaan. Iemand gaat het stokje over nemen … er zal altijd ‘leven in de Brouwerij zijn’, maar onthoud dat wij dat ‘leven’ erin gebracht hebben voor de gasten.’

Lees meer: ‘Beperk recht schuldeiser bij faillissement’

Reageer op dit artikel