nieuws

World’s 50 Best Restaurants 2017: onderscheiding Disfrutar Barcelona

Restaurant 2414

Disfrutar in Barcelona ontvangt in april de One To Watch Award van de World’s 50 Best Restaurants 2017. Het restaurant van drie voormalige chefs van El Bulli, opende in 2014 en is volgens de organisatie de rijzende ster van de branche.

World’s 50 Best Restaurants 2017: onderscheiding Disfrutar Barcelona
Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch (C) Francesc Guillamet

Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch kennen elkaar van restaurant El Bulli in Gerona, waar ze werkten onder de legendarische chef Ferran Adrià. Na de sluiting van deze zaak in 2011, opende het trio Compartir in het nabijgelegen Cadaqués. In december 2014 gaven zij hun avontuur een vervolg met de opening van Disfrutar in Barcelona. In 2016 ontvingen zij daar hun eerste Michelinster.

Lees: Alles over World’s 50 Best Restaurants

Creatieve, gastronomische grenzen opzoeken

Volgens The World’s 50 Best Restaurants heeft Disfrutar een onmiskenbare World's 50 Best Restaurantsinvloed op de Spaanse keuken en komen de individuele kwaliteiten van de drie duidelijk naar voren. ‘Het feit dat Disfrutar de creatieve, gastronomische grenzen opzoekt, zorgt ervoor dat zij welverdiende winnaars zijn van de One to Watch Award.’

Zie ook: Jonnie en Thérèse Boer over World’s 50 Best Restaurants

World’s 50 Best Restaurants: 5 april in Melbourne

De bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurants vindt woensdag 5 april plaats in Melbourne, Australië. In de meest recente editie -2016- stonden twee Nederlandse chefs: Jonnie Boer van De Librije in Zwolle op 38 en Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong op 20. Sergio Herman schoot het tweede deel van de lijst binnen op plek 54, als hoogste nieuwe binnenkomer tussen 51 en 100.

Zie ook: Video-interview Richard Ekkebus: 20e plek niet durven dromen