nieuws

Dorset Borne komt met slimme oplossing na brand in restaurant

Restaurant 3664

Restaurant Dorset in Borne kampte zaterdag met een brandje in het restaurant. De schade in de keuken bleek groter dan verwacht. Om toch te kunnen blijven draaien, bedacht het team een oplossing: De Dorset foodtruck XXL.

Dorset Borne komt met slimme oplossing na brand in restaurant

Het restaurant met een Big Gourmand kreeg zaterdagochtend bezoek van het Bornse brandweerkorps. Wat afhankelijk een bescheiden brandje leek – ‘een beetje stof en een gat in de muur’ – bleek veel erger. ‘Alle plafonds in de keuken zijn er inmiddels uit.  Waarschijnlijk moet het dak van de aanbouw eraf, een nieuwe vloer erin en nieuwe apparatuur worden geplaatst’, zo laat Rosalie Stoker van Dorset weten aan Misset Horeca.

Dorset foodtruck XXL

Het team bedacht echter een slimme oplossing: ‘Met een verlengsnoer, wat bellen en mailen, een onstuitbare inzet van onze geweldige medewerkers, draaien we gewoon weer door. Wat moet je doen als het culinaire hart van je bedrijf eruit ligt? Natuurlijk een oplossing bedenken.  En als je het toch doet, pak het dan serieus een groots aan. Het was wel even heel snel schakelen.’

De oplossing bleek De Dorset foodtruck XXL, een mobiele keuken van 10 bij 3 meter die vanuit Sittard werd gehaald. ‘Gisteravond hebben we voor de brandweerlieden gekookt. Die waren immers onze redders in nood.’ Vanavond heeft het restaurant de deuren weer officieel geopend. De komende tijd worden de gerechten bereid in de grote mobiele keuken die voor de hoofdingang van Dorset is geplaatst. De mobiele keuken zal de inpandige keuken vervangen totdat de restauratie in het restaurant is voltooid.

‘Bijna te laat geweest’

‘We zijn met de schrik vrijgekomen. De brandweer meldde dat als ze een kwartier later waren geweest, dat het dan te laat was geweest. Het is een oud gebouw, met veel hout.’ De brand in het magazijn werd zaterdagmorgen  bij toeval ontdekt.

De brandweer kreeg een alarmmelding uit het naastgelegen gemeentehuis. Dat bleek loos alarm. Wel ontdekte de brandweerlieden dat rook kwam uit een ontluchtingspijpje op het dak van restaurant Dorset.

Gasten bij collega-restaurants

‘Zaterdagochtend ben ik direct gaan bellen met collegarestaurants of we daar de gasten konden onderbrengen die al hadden gereserveerd voor die avond’, vertelt Stoker. ‘Vanuit de gasten en de restaurants was gelukkig heel veel begrip.’

Brand in magazijn

De brand ontstond in het magazijn, dat is gevestigd in de keuken van het restaurant. De brandweer wist het vuur snel te doven en verdere verspreiding te voorkomen. De keuken liep door de brand flinke rook- en roetschade op. Ook zat het restaurant zonder stroom en water. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Reageer op dit artikel