nieuws

La Place trekt in bij Hudson’s Bay

Restaurant 1195

In alle warenhuizen die Hudson’s Bay de komende jaren opent in Nederland, met uitzondering van de vestiging in Amsterdam, komt een restaurant van La Place. Dat maakten de twee bedrijven maandag bekend. Ook kondigde Hudson’s Bay de komst aan van een distributiecentrum in Mijdrecht.

La Place trekt in bij Hudson’s Bay

Hudson’s Bay opent in het derde kwartaal van dit jaar zijn eerste warenhuizen in ons land. De Canadese retailer betrekt daarbij in de meeste gevallen panden die leeg zijn komen te staan door het faillissement van branchegenoot V&D, het vroegere moederbedrijf van La Place.

Gat in winkellandschap

Na de ondergang van V&D maakte La Place een doorstart onder de vleugels van supermarktconcern Jumbo. De warenhuisketen zelf bleek niet meer te redden. Hudson’s Bay wil in het gat springen dat daardoor in het Nederlandse winkellandschap is ontstaan.

Warenhuizen

De warenhuizen zullen worden bevoorraad vanuit Mijdrecht. Voor die plek is gekozen wegens de strategische ligging tussen de vier grootste steden. Tot dusver zei Hudson’s Bay nog dat het voor zijn uitbreiding naar Nederland gebruik zou gaan maken van bestaande infrastructuur in andere Europese landen.

Horecaformule La Place van nieuwe eigenaar Jumbo supermarkten gaat op korte termijn veel locaties in Nederland openen of heropenen. Dit zei directeur Bart van den Nieuwenhof van La Place eerder in een interview in NRC Handelsblad. Onder meer in de noordelijke provincies wil de keten nieuwe vestigingen openen. ‘Als je Lelystad voorbijrijdt naar het noorden, kom je geen La Place meer tegen. Dat moet veranderen.’

Reageer op dit artikel