Edwin Takens nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Edwin Takens nieuwe eigenaar Brasserie Bakboord

Brasserie Bakboord heeft een nieuwe kapitein aan het roer. Chef-kok Edwin Takens neemt het enige restaurant in Flevoland met een Bib Gourmand over van Wim en Angelique Koemeester. Zij begonnen het succesvolle restaurant in de Havenkom van Almere in 2000.

De kwaliteit van Brasserie Bakboord houdt Takens in ere, maar hij wil een frisse allure meebrengen die de ontwikkeling van de stad toekomt.Almere bruist en is een van de snelst groeiende steden van het land. Het imago van een saaie slaapstad past niet meer volgens burgemeester Franc Weerwind. De uitspraken van de burgemeester in de media inspireerde Takens om de groeipotentie van de stad serieus te nemen: 'Ik zocht een bedrijf dat als een paal boven water staat. Bakboord stond te koop en was datgene wat ik zocht. Leuke gasten, een goede keuken en dito bediening. Voor mij als restaurateur een kans op wat al geweldig is naar mijn inzicht te verfraaien, met als doel een nog groter schare aan fans.'

Frivool en neo bourgondisch

De afgelopen jaren werkte Edwin Takens in verschillende restaurants, waaronder Odeon. Daarvoor runde hij het gelijknamige restaurant Takens wat hij tegenwoordig voortzet als Takens Catering. Afgelopen zomer kocht hij Brasserie Bakboord. De nieuwe eigenaar blijft daarnaast de chef-kok van het Bimhuis in Amsterdam. Takens staat vooral bekend om zijn frivoliteit en ‘neo bourgondische’ kookstijl. Hij zegt zelf: modern Frans-Italiaans. Dat zal de komende tijd ook geleidelijk aan terug te zien zijn in het restaurant.

Vaste waarden van het restaurant blijven wel, zoals de kwaliteit en goede service waar Brasserie Bakboord om bekend staat. Denk aan het vertrouwde team van twintig medewerkers én de huidige chef Tim van Kruining die al 16 jaar werkzaam is in het bedrijf. In Van Kruining ziet Takens een belangrijk sleutelfiguur voor het restaurant; zodat Bakboord met al zijn deiningen toch op koers blijft.

Vernieuwende gerechten

Brasserie BakboordTakens wil een frivool sausje aan het goedlopende concept geven: 'Hippere kostuums, nieuwe kunst en verfrissing in het interieur.' Ook de keuken en het drankassortiment krijgen een stempel van Takens’ stijl en voorkeur. Daar waar het restaurant tot op heden een goede en gedegen wijnkaart had, kiest Takens voor een ambitieuze wijnkaart. Een dertigtal wijnen zijn per glas te bestellen. Tevens is er een veelvoud aan wijnen per fles. Het geeft de gast de mogelijkheid om te kiezen wat bij het moment past.

Veranderingen in de beleving van koffie en thee blijven ook niet uit. Koffie is van een andere brander en met hen gaat het bedrijf op zoek naar smaken die passen bij het moment van de dag; in de ochtend is de koffie milder dan bijvoorbeeld na het eten. De theezakjes zijn eruit en verse theeën komen erin. Het nieuwe menu van Bakboord behoudt zijn klassiekers, tevens is er veel aandacht voor vernieuwende en spannende gerechten. Kortom voor zowel de avontuurlijke eter als de behoudende mens is er veel te beleven in het vernieuwde Brasserie Bakboord.