nieuws

Deliveroo gaat ontbijt bezorgen in Amsterdam

Restaurant 1006

Van de croissants op bed tot de nachtelijke snack; Deliveroo zet sinds half augustus 2017 de gehele dag het eten op tafel met de lancering van ontbijtbezorging. Voortaan fietsen de koeriers vanaf 8:30 uur ’s ochtend door de hoofdstad om naast lunch en diner ook ontbijt af te leveren.

Deliveroo gaat ontbijt bezorgen in Amsterdam

Deliveroo start vanaf 8.30 uur met het bezorgen van ontbijtjes. De primeur is voor Amsterdam. Deze stad kan voortaan broodjes van Just Because, acai bowls van JuiceLab en verse sappen van Coffee Concepts laten bezorgen. Ook pannenkoeken van Café Chantilly kunnen in de ochtend worden bezorgd.

Katerige hongerklop op zondagmorgen? Stil hem thuis op de bank met een stevig broodje geitenkaas of chocoladecroissant van Bakker Betram. Nog voor de ochtendspits op kantoor werken aan toekomstplannen? De Banoffee Chia Seed Pudding van Roots Zuid levert ter plekke wat energie. Ook Le Pain Quotidien en de Bakkerswinkel doen met enkele van hun vestigingen mee aan het laten bezorgen van ontbijt. De bezorging is niet exclusief voor horecabedrijven. Ook Slagerij Vet haakt aan.

Deliveroo ontbijt

Deliveroo ontbijt

‘We creëren met ontbijtbezorging nieuw bestelmoment, waarmee ook een nieuw type restaurant een prominentere positie krijgt binnen ons ‘menu’. Wie geen zin heeft om op een luie ochtend langs een supermarkt te moeten of de keuken in te stappen, laat het ontbijt voortaan gewoon naar zich toekomen.’ Zegt Mathieu de Lophem, General Manager Deliveroo Benelux.

Op een gemiddelde zondag zitten er zo’n 450 mensen op de fiets in Deliveroo-uitrusting. Deliveroo is actief in 12 steden en bezorgt in totaal eten van zo’n 1200 restaurants (peildatum 1 juni 2017). De top drie van zakelijke successen bestaat uit Amsterdam, Utrecht en Den Haag.  Den Bosch en Tilburg zijn net aan het rijtje van twaalf toegevoegd.

De complete lijst met twaalf steden: Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Leiden, Delft, Amstelveen, Breda, Den Bosch en Tilburg.

Alle bezorgers van Deliveroo zzp’er

Deliveroo kondigde vorige week, op 23 augustus 2017, aan dat alle nieuwe bezorgers van de maaltijdendienst zzp’ers worden.  Ook de bezorgers die nu nog in vaste dienst zijn, kunnen de overstap maken. Het tarief per bezorging gaat voor de koerier van 4,75 euro naar 5 euro. Ook de nieuwe ontbijtbezorgers gaan aan de slag als zzp’er.

 Volgens Deliveroo biedt de nieuwe opzet meer vrijheid en flexibiliteit voor bezorgers omdat ze ‘kunnen werken wanneer het hen uitkomt’. Daarnaast zouden bezorgers zo meer verdienen.

 

De afgelopen maanden hield Deliveroo een test met het zzp-model en het bedrijf zegt dat die test een succes was. Naar aanleiding van de proef verhoogt de bezorgdienst het tarief per bezorging van 4,75 euro naar 5 euro. Ook komt er een collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor alle Deliveroo-bezorgers en gaat het bedrijf zijn bezorgers helpen met administratieve lasten.

Volgens manager continentaal Europa van Deliveroo, Philip Padberg, wil de bezorgdienst ‘aantrekkelijk werk bieden met zekerheid. Dat vereist flexibiliteit en vrijheid.’

>>> Meer over maaltijdbezorging op Misset Horeca

‘Deliveroo moet dit niet willen’

Vakbond CNV is niet blij met de stap van Deliveroo. ‘Dit is weer precies zo’n voorbeeld van wat we niet moeten willen’, stelt voorzitter Maurice Limmen, die vindt dat de bezorgers de dupe zijn. ‘Onverzekerd op een fiets, opgejaagd door stukloon, zonder zekerheid van inkomen en zonder pensioen op te bouwen. Het is een triest verdienmodel.’

Deliveroo: de tien meest bestelde gerechten

(in willekeurige volgorde, buiten ontbijt om)
pizza’s
burgers
sushi
bier
ijs (Ben & Jerry’s)
kip
taco’s
salades

Lees ook het onderzoek van Misset Horeca naar maaltijdbezorging

 

Reageer op dit artikel