nieuws

Richard van Oostenbrugge** verlaat Bord’Eau voor eigen restaurant met souschef

Restaurant 7183

Samen met zijn souschef Thomas Groot zet Richard van Oostenbrugge een punt achter het hoofdstuk Bord’Eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam. De twee gaan volgend jaar samen een klein restaurantje beginnen aan de Amstel.

Richard van Oostenbrugge** verlaat Bord’Eau voor eigen restaurant met souschef
Richard van Oostenbrugge . Foto: Diederik van der Laan

Een woordvoerder van de l’Europe laat aan Misset Horeca weten dat er goede gesprekken gaande zijn met een opvolger. ‘We waren al enige tijd op de hoogte. Er zijn gesprekken met een aantal chefs.’ Wie dat zijn, kan de woordvoerster nog niet zeggen. ‘Uitgangspunt is dat de kernwaarden van Bord’Eau blijven behouden: topkwaliteit en topservice. Maar natuurlijk is dit een verlies voor ons.’

Eigen restaurant

In 2012 kreeg het restaurant van Hotel de l’Europe onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge haar eerste ster. Een jaar later volgde al de tweede ster.

‘We hebben bij de l’Europe alles bereikt. Een ster, twee sterren, dat had ik nooit verwacht. Zeven jaar lang ben ik hier dag en nacht geweest. Als je foto’s van zeven jaar geleden van me ziet, zie je een stuk minder grijze haren’, meldt Van Oostenbrugge tegenover Het Parool. ‘Het was prachtig’, vervolgt hij. ‘Maar we gaan nu ons eigen restaurant beginnen, begin volgend jaar willen we opengaan. Een heel mooi, klein restaurantje wordt het, aan de Amstel.’ Waar precies wil hij nog niet vertellen, omdat er nog geen handtekening staat onder het contract. ‘Maar ik was meteen verliefd op de plek.’

24 zitplaatsen rondom de keuken

Over het concept zegt hij dat het iets totaal anders wordt dan wat ze nu doen. ‘Culinair willen we verder bouwen op wat we al hebben gedaan maar we gaan nog meer focussen op beleving. Het moet fun worden.’ Het restaurant wordt een grote chef’s table. Een bar om de keuken met 24 zitplaatsen. ‘Waardoor de gasten alles kunnen zien wat we doen. Intiem, met een klein keukenteam van tien man en hopelijk heel veel ­interactie met de gasten.’ Geen nieuw concept. In Hamburg en New York bestaat het al. ‘Maar voor ons betekent het ook dat we ons weer helemaal kunnen ­focussen op waar we dag en nacht mee bezig willen zijn: koken.’

Sterambitie

Of Van Oostenbrugge in zijn nieuwe restaurant ook droomt over een ster? ‘Die ambitie zit absoluut in mij. Als Michelin ons weer zou bekronen met een ster zou dat meer dan geweldig zijn.’

 

Reageer op dit artikel