nieuws

Taco & Tequila Bar Lucy Lou opent in Utrecht

Restaurant 5184

‘Zuid-Amerikaans streetfood in een stoute setting’, dat is volgens een van de eigenaren Bastiaan Phaff de essentie van Lucy Lou. De nieuwe Taco en Tequila Bar opent medio oktober in Utrecht aan het Vredenburg 30.

Taco & Tequila Bar Lucy Lou opent in Utrecht
Bastiaan Phaff.

Op de kaart van Lucy Lou staan onder andere authentieke Mexicaanse taco’s en meer dan vijftig soorten tequila en mescal. Het restaurant biedt straks plek aan 120 zitplaatsen en het interieur wordt ontworpen door Tubbs Design uit Utrecht.

‘Utrecht verdient dit’

Het brein achter Lucy Lou is Bastiaan Phaff in samenwerking met Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser, bekend van onder meer de Firma Pickles. Voor Phaff is het zijn eerste zaak. Eerder werkte hij bij onder meer Restaurant De Garde, Madeleine en Sea Salt Saloon. ‘Nu is het tijd om een eigen zaak te openen. Ik droom al jaren van een streetfoodbar in Utrecht en nadat ik op reis was geweest in Zuid-Amerika, wist ik het zeker: Utrecht verdient een mooie Tacqueria.’

Beroemde tortilla’s

De basis van Lucy Lou bestaat uit ambachtelijk gemaakte tortilla’s van de MexicaaTaco-en-Tequila-Bar-Lucy-Lou-Utrecht-3nse bakker Tortilleria Taiyari. Op het menu staan tien verschillende taco’s die gevuld worden met verse vis, biologisch vlees van Slagerij Gerrit Takke en verschillende groenten. Blikvangers zijn twee verschillende soorten El Pastor: de beroemde tortilla gevuld met gegrild vlees van een shoarmarol, kruiden en ananassap.

Tequilla bar

Naast het eten is er een belangrijke rol weggelegd voor de bar. Lucy Lou serveert meer dan vijftig soorten tequila en mescal, zowel puur als geblend in verschillende cocktails, en veel Zuid-Amerikaanse bieren op de fles. Op de tap wordt Kornuit van Grolsch geserveerd en na het eten Mexicaanse koffie van 30ML. Taco-en-Tequila-Bar-Lucy-Lou-Utrecht-2‘Lucy Lou wordt heel laagdrempelig’, aldus Phaff. ‘Voor 25 euro moet je hier kunnen genieten van een lekkere taco, een side dish en een paar biertjes. Maar je moet ook gewoon binnen kunnen komen voor een mooi shot tequilla.’

Reageer op dit artikel