nieuws

Edwin Kats noemt tweede zaak Noble Kitchen

Restaurant 7437

Edwin Kats noemt zijn tweede restaurant in Cromvoirt Noble Kitchen. Het nieuwe restaurant bij de golfbaan moet in het voorjaar van 2018 gaan draaien. Kats sluit niet uit dat er nog meer spin offs van Noble komen.

Edwin Kats noemt tweede zaak Noble Kitchen

Op woensdag 27 september hield chef Edwin Kats een presentatie voor de pers in Cromvoirt, nabij Vught. Kats, die voorheen kookte bij La Rive en Vermeer opende na een periode van ruim 4 jaar in het buitenland, in 2013 restaurant Noble in Den Bosch. Noble kreeg in 2016 een ster van Michelin.

Edwin Kats‘Ik ga steeds kleiner, van Amsterdam, naar Den Bosch naar Cromvoirt met 10.000 inwoners,’ zegt de chef lachend. Na vier jaar Noble vindt Kats het nu tijd voor de volgende stap. Het bijzondere restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale en prestigieuze golfbaan net buiten ’s-Hertogenbosch, die tevens in aanbouw is. Het wordt een zelfstandig, toegankelijk en dynamisch restaurant zonder exclusiviteit voor golfers. Binnen en buiten is zodanig ontworpen dat de keuken in alle activiteiten centraal staat. Beneden eten restaurantgasten, op de verdieping is ruimte voor private dining en meetings tot 150 personen. Kats verwacht dat 30 procent van de gasten van de golfbaan afkomstig zal zijn. ‘Zeventig procent komt van buiten. Golfers alleen is een te kleine doelgroep. Noble Kitchen is voor iedereen toegankelijk.’

Edwin Kats

Noble Kitchen (eigen BV) wordt een zelfstandig restaurant met 80 couverts, een bar met 60 zitplaatsen en 150 stoelen op het terras. De bar zal de gehele dag open zijn, het restaurant alleen voor lunch en diner. ‘Wellicht dat we in de winter andere openingstijden gaan hanteren dan in de zomer. Dat moeten we nog even bekijken,’ aldus Kats. Het terras krijgt ook een buitenkeuken.

Het prijsniveau wordt hetzelfde als Noble. ‘Misschien iets lager en toegankelijker. Maar met mooie producten kun je niet veel lager zitten in de prijs.’ Een vijfgangen Noble Experience menu kost 60 euro. Een driegangen lunchmenu 40 euro.

Momenteel wordt nog druk gebouwd aan restaurant en keuken (Rosval). ‘De keuken is het centrum van het restaurant.’ De Robata grill die Kats laat plaatsen, is straks zichtbaar voor alle gasten. ‘We gaan hier koken met pure smaken uit de hele wereld. Herkenbaar. Onderscheidend. Vis, vlees en fingerfood. Een sushi chef zal zorgen voor de bereiding van sushi en sashimi.’ Hiermee krijgt de menukaart een meer Aziatisch tintje vergeleken met de keuken van Noble in ‘s-Hertogenbosch. Voor dit uitdagende project is Kats opzoek naar pioniers die de pure en echte keuken omarmen en mee willen bouwen aan een unieke nobele wereld. Op de wijnkaart Europese wijnen aangevuld met wijnen van Bernardus uit Californië. Bernardus wordt ook de naam van de golfbaan.

Robert van der Wallen

Het pand van Noble Kitchen is eigendom van Robert van der Wallen. Van der Wallen verdiende zijn geld met spaarsystemen voor supermarkten en heeft een notering in de Quote 500. Hij is ook verantwoordelijk voor de golfbaan. Deze 18-holes baan is overigens ontworpen door Kyle Philips. Pieter Laureys en Patrick Russ zijn de ontwerpers van het horecapand, in- en exterieur. Deze ontwerpers waren ook betrokken bij De Librije. Het ‘clubhuis’ krijgt een dak van zink in de vorm van bladeren.

Chefs Noble Kitchen

Wie de keuken van Noble Kitchen gaat draaien kan Kats nog niet zeggen. ‘We zoeken nog mensen, ook voor de bediening. In he begin zal ik er veel zelf zijn, maar de bedoeling is dat de chef en de restaurantmanager het zelfstandig gaan draaien. Zeker is dat Lars Albers, de rechterhand van Kats in Den Bosch daar blijft.

>>> Meer over Edwin Kats

Reageer op dit artikel