nieuws

Carlos Blankers chef van Kazerne Eindhoven

Restaurant 2324

Chef Carlos Blankers heeft de overstap gemaakt van Graham’s Kitchen in Amsterdam naar Kazerne in Eindhoven. De eerste menukaart van de hand van Blankers in Eindhoven is begin oktober 2017 ingegaan.

Carlos Blankers chef van Kazerne Eindhoven
Carlos Blankers

De van oorsprong Zeeuwse chef Carlos Blankers leerde het vak bij La Rive (Amsterdam), Het Ambacht (Heerenveen) en ’t Brouwerskolkje (Overveen). Op die laatste plek werkte hij samen met Graham Mee, die hem als souschef naar zijn restaurant Graham’s Kitchen haalde.

In Eindhoven werkt Blankers samen met sous-chef Giovanni Gabana. Samen ontwikkelen ze iedere twee weken een aantal nieuwe seizoensgebonden gerechten. Alles huisgemaakt in de open keuken die zich tussen de exposities en de stoelen en tafels bevindt. Carlos Blankers volgt chef Thimo Boot op.

De hoofdgerechten van hun eerste kaart zijn:

Aubergine, riso nero, Parmigiano Reggiano, gerookte ui* 18
Schorseneren, aardappel, eidooier, zeesla* 18
Rode poon, gnocchi, venkel, zwarte olijf 21
Parelhoen, polenta, mais, champignon 21
Pescato del giorno  21
Entrecote (200 gram), parelgort, gekonfijte sjalot, puntarelle, lookjus 25

Kazerne is gevestigd in een oude marechausseekazerne met een grote loods. Het ligt centraal in de design-stad Eindhoven. Inclusief expositieruimte en zaal meet Kazerne 2.500 vierkante meter. In oktober 2014 ging Kazerne van start. De zaak ik elke dag open vanaf 12 uur, de keuken tot half tien ’s avonds.

Ze noemen zichzelf een ‘internationaal podium en thuis voor de creatieve industrie waarin ‘de werelden van kunst, design, kennis en techniek samenkomen met goed eten en drinken’.

Bij de start in 2014 kookten Roger van de Loo en sous Mark Janssens bij Kazerne, zij kwamen destijds beiden over naar Eindhoven na het faillissement van Kasteel Maurick in de zomer van 2014.

Leestips:

De favoriete keukentool van Carlos Blankers uit zijn tijd bij Grahams Kitchen. 

Foto’s Kazerne Eindhoven in 2014

 

Reageer op dit artikel