nieuws

Sidney Schutte: altijd gedroomd van top-10 Lekker

Restaurant 1925

De 6e plek van Librije’s Zusje in Lekker 2018 kwam voor executive chef Sidney Schutte als een grote verrassing. ‘Ik had wel verwacht dat we óóit in de top-10 zouden komen, maar niet nu al! Toen ik met koken begon, keek ik altijd naar Lekker en droomde van een plek in de top 10 tussen de grote jongens. Daar hoor ik nu gewoon bij, ik ben echt megatrots op het team!’

Sidney Schutte: altijd gedroomd van top-10 Lekker

Schutte hoorde relatief laat het nieuws van de hoge notering van Librije’s Zusje in Lekker 2018, toen de lijst bekend werd, zat hij nog in het vliegtuig vanuit Mexico. ‘Ik zag heel veel berichten binnenkomen. Dit is echt een enorme verrassing. Ik zo megatrots op het team, zowel keuken als bediening. Ze hebben echt een superjob gedaan.’

Schutte zegt dat het voor hem wel in de lijn der verwachting lag dat Librije’s Zusje een keer in de top-10 terecht zou komen. Maar dat hij dit jaar al van plek 21 naar plek 6 zou springen, had hij niet verwacht. ‘Ik had niet gedacht dat we zo snel al zo hoog zouden staan. Ik ben ook meer van het iets langzamer maar stabieler groeien. Het zou jammer zijn als we volgend jaar weer naar beneden jojoën.’

‘Het is leuk dat we nu ook zo dicht bij De Librije staan. Ik verwacht niet dat we ooit hoger komen, maar nog dichter er naartoe zou leuk zijn’

Voor Schutte persoonlijk is een plek in de top-10 van Lekker letterlijk een droom die uitkomt. ‘Toen ik net begon met koken, keek ik altijd naar Lekker en droomde van een plek in de top-10 tussen de grote jongens. Nu hoor ik daar gewoon bij!’

Reageer op dit artikel