nieuws

Thijs Meliefste: Snelste stijger Lekker 2018 ‘gaaf’

Restaurant 5904

Thijs Meliefste klimt op van nummer 100 in 2017 naar nummer 69 in de Lekker 2018. Hij is daarmee de snelste stijger uit de gids. ‘Super gaaf,’ zegt de chef en ondernemer tegen Misset Horeca. ‘Leuk wakker worden op de maandagmorgen.’

Thijs Meliefste: Snelste stijger Lekker 2018 ‘gaaf’

Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste uit Wolphaartsdijk was maandagochtend 30 oktober net wakker toen hij het nieuws van Lekker 2018 binnenkreeg op z’n telefoon. ‘Je bent benieuwd. Je hoopt op een stijging na de honderdste plek van vorig jaar. Maar snelste stijger is wel heel tof. Op naar het linker rijtje, zegt de Zeeuwse chef. ‘Iedereen wil winnen, toch?’

‘We gaan deze notering in Lekker 2018 zeker vieren met het team. Zij werken ook keihard voor onze zaak. Meliefste heeft inmiddels al bijna 20 mensen aan het werk in zijn zaak die opende in maart 2015.

De Zeeuwse chef heeft zijn zaak rigoureus verbouwd en veel geld gestoken in een nieuwe, veel grotere, keuken. ‘Dat kan alleen omdat we het druk hebben.’ We zijn pas begin 2015 begonnen en kijk eens waar we nu al staan. Ik ben daar wel heel trots op.’

Lekker 2018  en de Belgenthijs Meliefste

Restaurant Meliefste  (Patrons) heeft erg veel gasten uit België. Wat de Lekker gids voor hen betekent weet Thijs Meliefste niet precies. ‘Ze kennen hem wel en de duiding is makkelijker te begrijpen dan GaultMillau, want 16 punten, wat zegt dat? Minder dan de nummer 69 van Nederland denk ik. Ze houden ons wel in de gaten hoor.’

Michelin

Over de verwachtingen omtrent Michelin 2018 december wil Meliefste geen uitspraken doen. ‘Dat is niet aan mij. We zijn op de goede weg, maar er zijn meer restaurants heel goed bezig. Als ondernemer moet je zo veel meer doen dan alleen lekker koken.’

De nieuwe keuken van Meliefste

Thijs en Anuschka Meliefste hebben de keuken van hun restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk ingrijpend verbouwd en vergroot. Meliefste heeft nu met zijn chefs de beschikking over 52 vierkante meter, open keuken. Opvallend is de combinatie hout, steen en rvs.

Nieuwe keuken voor Thijs Meliefste

De nieuwe horecakeuken van Thijs en Anuschka Meliefste is bijna geheel open en beschikt over twee keer een afzetruimte (pas).

Leestip:
Thijs Meliefste: Van Appeltaart naar Coquilles; een reportage

 

 

Reageer op dit artikel