nieuws

Vleeschcafé Meat serveert in 8 weken één hele koe

Restaurant 812

Om food waste tegen te gaan, gaat het Rotterdamse restaurant Vleeschcafé Meat in acht weken tijd als eerste in Nederland één volledige koe op de kaart zetten.

Vleeschcafé Meat serveert in 8 weken één hele koe

Marcel Nijenhuis, eigenaar van Vleeschcafé Meat, vindt het belangrijk om in deze tijd thema’s als duurzaamheid, zero waste en aandacht voor je omgeving een grotere rol te laten spelen in zijn restaurant.  

Daarom gaat hij in samenwerking met boerderij Lindenhoff in acht weken tijd een ‘eigen koe’ serveren. Door alle delen van de koe te verwerken in gerechten, wil hij food waste tegengaan. ‘Op deze manier willen we zo min mogelijk voedsel verspillen en mijn gasten laten zien hoeveel goede en smaakvolle gerechten er uit één koe kunnen komen’, aldus Nijenhuis.

Vleeschcafé Meat en Lindenhoff

Vleeschcafé Meat wil zich inzetten voor een goed én duurzaam voedselsysteem. Bij een zoektocht naar mogelijkheden kwam Nijenhuis via het concept ‘koop een koe’ in contact met boerderij Lindenhoff. 

‘Na een aantal gesprekken bleken onze denkbeelden over duurzaamheid, kwaliteit en bovenal smaak, goed overeen te komen.’ Al pratend kwamen ze op het idee om als eerste restaurant in Nederland één hele koe te gaan serveren als eerste restaurant van Nederland. 

In acht weken wordt er daadwerkelijk van kop naar staart gegeten. Het restaurant serveert elke week minimaal drie verschillende gerechten van de koe: een voorgerecht, hoofdgerecht en steak. 

Reageer op dit artikel