nieuws

GaultMillau 2018: Talentvol Chef Dennis Huwaë van Daalder

Restaurant 6866

Dennis Huwaë, mede-eigenaar en chef bij restaurant Daalder in Amsterdam is maandag door GaultMillau verkozen tot Talentvol Chef van het jaar 2018.

GaultMillau 2018: Talentvol Chef Dennis Huwaë van Daalder

Dennis Huwaë, die in 2015 ook werd genomineerd voor deze award, werkte voorheen bij &samhoud places. ‘Daar ontwikkelde hij zijn feilloze gevoel voor de allerhoogste gastronomie’, aldus GaultMillau. Nu heeft hij als mede-eigenaar en chef van Daalder, het streven dit restaurant binnen korte tijd naar de hoogste regionen te brengen. GaultMillau omschrijft zijn gerechten als volgt: ‘Deze blinken uit in precisie, subtiliteit, balans en verfijning.’

GaultMillau:  Aanvoerder veelbelovende chefs

Dennis Huwaë houdt vast aan zijn motto: ‘Laat de natuur zijn werk doen. Kies mooie producten en behandel ze met liefde en respect. Uiteindelijk gaat het allemaal om liefde voor het product en de tijd die je steekt in het creëren van je gerechten.’ Voor GaultMillau is Dennis Huwaë dit jaar dan ook de aanvoerder van de grote groep veelbelovende chefs. Jan van Lissum: ‘Het zat heel dicht op elkaar. ‘

‘Ja shit’, zegt Dennis Huwaë , eenmaal op het podium en zichtbaar overvallen door de prijs. ‘Heb vorig jaar mijn eigen restaurant geopend. Geweldig dat ik daar gewoon mooi kan koken. Ik ben heel erg gelukkig én heel erg blij dat ik  deze prijs heb gewonnen.’

Van &samhoud places naar Daalder

Dennis Huwae (l) met Arturo Dalhuisen

In de zomer van 2016 maakte de jonge kok de overstap van &samhoud places naar restaurant Daalder aan de Lindengracht in Amsterdam. Huwaë werkte acht jaar lang naast topchef Moshik Roth, waarvan vier jaar in & samhoud places (dat binnenkort verdergaat onder de naam @moshik) en daarvoor bij ’t Brouwerskolkje in Overveen. Huwaë noemde de overstap destijds geen makkelijke keuze, ‘maar je moet toch een keer een grote jongen worden’. Op zijn vertrek bij &samhoud places werd emotioneel gereageerd. ‘Bij &samhoud zijn we gewoon een familie, als je zoveel met elkaar samenwerkt is het ook belangrijk dat je meer bent dan collega’s.’

Culinaire ervaring in buitenland

Huwaë doet graag culinaire ervaring op in het buitenland. Afgelopen zomer vertrok hij met Arturo Dalhuisen van restaurant The White Room (van Jacob Jan Boerma) naar China. Daar kookten ze meerdere avonden voor zo’n vijftig gasten. ‘Erg inspirerend om samen op de lokale markt je inkopen te doen en het menu op te bouwen. Een soort schoolreisje voor volwassenen, waar je heel veel kennis deelt en inspiratie opdoet.’

Overige genomineerden

Overige genomineerden voor Talenvol Chef  waren: