nieuws

Jeroen Trimbos naar Belgische topzaak La Butte aux Bois

Restaurant 1520

De Nederlandse chef Jeroen Trimbos gaat aan de slag bij de Belgische Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken. Trimbos wordt chef van Le Bistrot, een van de twee restaurant van het complex. Het andere is het tweesterrenrestaurant La Source waar chef Ralf Berendsen de leiding heeft.

Jeroen Trimbos naar Belgische topzaak La Butte aux Bois
Le Bistrot

Jeroen Trimbos, voormalig ondernemer van Bib Gourmand restaurant Jerome in Valkenburg, stopte begin 2017 met zijn restaurant en ging aan de slag bij het Parkhotel Valkenburg waar hij de leiding had over de keuken van Restaurant PC. Hij kreeg een aanbod van La Butte aux Bois en kon dat naar eigen zeggen niet weigeren, zo laat hij Misset Horeca weten. General manager Suzanne Bohlader van het Parkhotel had volgens Trimbos ook alle begrip voor zijn overstap.

Plannen ParkhotelJeroen Trimbos

Harold Hul neemt in Valkenburg de taken van Trimbos over. ‘We werkten er samen als chefs. Hul werkt al sinds eind 2013 voor het Parkhotel dus dat laat ik in goede handen achter. Er komt een sous chef bij. Daarnaast zijn er mooie plannen voor een nieuwe bar en keuken daar.’ De partner van Trimbos, Anke Trimbos Jaminon blijft voor het Parkhotel werken. ‘Ze zit bij personeelszaken.’

La Butte aux Bois

La Butte aux Bois is aangesloten bij de Alliance Gastronomique, Relais & Chateaux en bij QL. La Source kreeg in november 2017 haar tweede ster van Michelin.

‘Dit past beter bij me,’ zegt Trimbos over zijn transfer. Ik word chef van Le Bistrot. Het tweede restaurant van het complex. Binnen telt het maximaal 120 zitplaatsen. In de zomer is er buiten een groot terras in gebruik. La Source heeft met 50 stoelen gewoon niet genoeg zitplaatsen voor alle gasten van het hotel.’

Jeroen Trimbos

La Butte aux bois

Restaurant Le Bistrot

Trimbos zegt chef Berendsen al jaren te kennen en ook veel andere leden van de staf. Het is maar 25 minuutjes rijden van Valkenburg. Ik start er 1 februari, tegelijk met de nieuwe maître Kevin Vondenhoff (voorheen Chateau St. Gerlach). Zijn voorganger bij Le Bistrot, Sander Roos, blijft voor het hotel-restaurant werken maar krijgt en overkoepelende functie.

Jeroen Trimbos enthousiast over La Butte

‘Het is een onwijs mooi bedrijf om voor te gaan werken. Ze hebben net een nieuwe wellness gerealiseerd voor ruim tien miljoen euro en 20 nieuwe kamers gebouwd. In totaal heeft La Butte nu 59 kamers. In februari start de volgende verbouwing al weer: één nieuwe centrale keuken. Echt mooie ontwikkelingen.’ Le Bistrot is dagelijks geopend voor lunch en diner.

Doorstomen naar La Source

Trimbos maakt de overstap naar België niet met de wens in zijn achterhoofd om door te stromen naar het tweesterrenrestaurant La Source. ‘Nee. Dat is een heel andere stijl van koken. Ik ben er wel fan van, maar om zelf te koken is bistro meer mijn ding. Bij La Source ligt alles echt onder een vergrootglas.’

‘Het is wel de bedoeling dat de kwaliteit van La Source (de bron) doorsijpelt naar Le Bistrot, maar ik heb zelf niet de wens om voor Ralf Berendsen te gaan werken.’ Trimbos gaat wel bijvoorbeeld de bisque van Berendsen gebruik voor Le Bistrot.

Jeroen Trimbos

De chef-kok werkte voor zijn ondernemerschap en zijn functie van het Parkhotel bij De Leuf in Ubachsberg. Leerling was hij bij Chateau St. Gerlach en Tout a Fait.

>>> Meer transfers uit de restaurantwereld

Reageer op dit artikel