Rechter: New York Pizza is geen restaurant

Rechter: New York Pizza is geen restaurant

New York Pizza is en blijft een fastfoodrestaurant, dus mag de keten geen filiaal openen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De Raad van State verklaarde het beroep dat New York Pizza tegen een eerder besluit had aangetekend ongegrond.

De gemeente vindt dat er geen ruimte is voor een New York Pizza Amsterdam omdat het een fastfoodgelegenheid is. Daarom weigerde het de omgevingsvergunning voor het wijzigen van de gevel van het pand en het plaatsten van reclame-uitingen.

Lees ook: New York Pizza vecht stempel fastfood aan

Omdat een pizza nu eenmaal snel klaargemaakt kan worden en vanwege het gegeven dat een dergelijk filiaal verdere overlast kan veroorzaken in een toch al drukke buurt, ging de rechter eerder mee in het bezwaar van de gemeente tegen de komst van een filiaal.

Lees ook: Rechter buigt zich over claim New York Pizza

New York Pizza Amsterdam'New York Pizza Amsterdam luxer restaurant'

New York Pizza zei eerder dat de uitspraak verstrekkende gevolgen kan hebben voor pizzeria's en het verlenen van horecavergunningen in de hoofdstad. Verder wees de keten er op dat het filiaal dat zij in de Ferdinand Bolstraat voor ogen hadden, een wat luxer restaurant van de keten betreft.

Lees ook: Horeca Top 100: New York Pizza op 25