nieuws

Slow fastfoodconcept Palante opent op Amsterdamse Zuidas

Restaurant 1588

Op de Amsterdamse Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar gasten snel, vers en vegetarisch kunnen eten. Palante biedt haar gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting)

Slow fastfoodconcept Palante opent op Amsterdamse Zuidas

Chef Eddy Blaas kookt met heel veel groenten en een klein beetje vlees. Op het menu staan 6 koude en 6 warme gerechten, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. Elk gerecht kost tussen de 3,00 en 3,75 euro. De gast kan zelf bepalen hoeveel hij eet, en uitgeeft. Palante speelt zo in op de markt voor de snelle, gezonde trek.slow fastfoodconcept

Van carnivoor tot veganist, van flexitariër tot vegetariër, iedereen komt aan zijn trekken in Palante. Een bord stoofvlees met couscous en een glas biologische Nero d’Avola kost 12 euro en een groenteproeverij van het koud buffet met een kop gember-steranijs thee heb je al voor 11 euro. Voor een tientje is er elke dag een andere daghap.

Vegetarische bitterballen

Op het menu verder vegetarische bitterballen van Chef Thor (3,25 euro/3 stuks), organische wijnen uit Italië en Duitsland (vanaf 3,50 euro per glas), biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Limonade en thee maakt men zelf in de doe-het-zelf limonade- en theebar met Amsterdamse siropen en veel verse ingrediënten. Voor ontbijt is er huisgemaakte granola, pecan brownie, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.

Teruggekeerde studievrienden Het café-restaurant is gevestigd aan de Fred Roeskestraat 97 en heeft 45 zitplaatsen binnen en 45 op het terras. De zaak wordt gerund door Eddy Blaas en Jerry van Schaik, studievrienden sinds de jaren ’90. Blaas had zijn eigen hotel-restaurant in België en Van Schaik runde zijn horecabedrijven in Boekarest, Roemenië.

Eddy Blaas en Jerry van Schaik.

‘Mijn grootste plezier is om onze gasten zoveel mogelijk smaak en keuze voor hun geld te bieden. In Palante kan je zes verschillende verse groentegerechtjes proeven voor de prijs van een club sandwich. Dat maakt me blij’, aldus Van Schaik.

Blaas wil dat mensen ontdekken dat groente eten net zo lekker is als vlees. ‘Ik wil ze verleiden tot het eten van minder vlees. Ik kan erg blij worden als een verstokte carnivoor me nieuwsgierig vraagt hoe onze gegrilde biet is klaargemaakt’, aldus Blaas.

 

>> Leestip: Pop-up vegetarische slager

Reageer op dit artikel