nieuws

Teams Cas Spijkers Academie en Sterklas ROC Amsterdam winnen Future Talents

Restaurant 2229

Zestien nationale en internationale scholen namen deel aan de finale van de gastronomische talenten wedstrijd ‘Future Talents’ in het Miele Experience Center Vianen. Winnaar in de categorie Witte Brigade werd het team van Cas Spijkers Academie Breda en in de categorie Zwarte Brigade het team van Sterklas ROC Amsterdam.

Teams Cas Spijkers Academie en Sterklas ROC Amsterdam winnen Future Talents
Winnaars Witte Brigade: 1. Cas Spijkers Academie Breda 2. Sterklas ROC Amsterdam 3. Cas Spijkers Academie Nijmegen

De deelnemers van de witte brigade kookte vanuit een blackbox, die door de sponsors van de Future Talents competitie ter beschikking was gesteld. In de black box zaten onder andere steenbok van Schmidt Zeevis, lamsbout van Nice to Meat en beurre blanc van Henri Soepen en Sauzen. Tijdens het diner voor 100 genodigden kwamen beide werelden bij elkaar en hebben de deelnemers een prachtige wijn spijs diner gepresenteerd aan de gasten.

‘Het lijkt wel alsof het niveau elk jaar stijgt’, aldus de jury. De jury was dit jaar vooral te spreken over het hoge niveau en was verrast hoe dicht er een aantal scholen bij elkaar zaten. De 16 deelnemende scholen werden beoordeeld door de jury’s die bestonden uit: Jacob-Jan Boerma (Restaurant De Leest ***), Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel **), Onno Kokmeijer (Restaurant Ciel Bleu **) en Dick Middelweerd (Restaurant De Treeswijkhoeve **).

Winnaars witte brigade

 • Cas Spijkers Academie Breda
 • Sterklas ROC Amsterdam
 • Cas Spijkers Academie Nijmegen

Leestip: Finalisten Future Talents 2018 bekend

Winnaars zwarte brigade

Future Talents

1. Sterklas ROC Amsterdam 2. Hotelschool Koksijde ‘Ter Duinen’ (BE) 3. Deltion College Zwolle

De zwarte brigade kreeg opdrachten als het geven van een hospitality pitch en het samenstellen van een wijn-spijs combinatie met bijzondere kazen en wijnen van Bourgondish Lifestyle en Fourcroy Nederland in samenwerking met de GCF Group. Ze werden gejureerd door Petro Kools (Restaurant DaVinci *), Nadine Mögling(Restaurant Bij Jef *), Cindy Borger (Restaurant De Groene Lantaarn **), Milo Berlijn (Hospitality ambassadeur) en Joey de Kruijf (Hotel en Restaurant Central Park). De winnaars:

 • Sterklas ROC Amsterdam
 • Hotelschool Koksijde ‘Ter Duinen’ (BE)
 • Deltion College Zwolle

Vijf extra awards

Naast bovengenoemde prijzen zijn er nog 5 awards uitgereikt:

 • Beste Visgerecht sponsored by Schmidt Zeevis, gewonnen door Deltion College Zwolle
 • Beste Vleesgerecht sponsored by Nice to Meat gewonnen door Rooi Pannen Eindhoven
 • Beste Aziatisch getinte gerecht sponsored by Yama Foods gewonnen door University of West London
 • Beste Wijn/Spijs combinatie sponsored by Bourgondisch Lifestyle gewonnen door Albeda College Maassluis
 • Beste Hospitality Pitch sponsored by Miele gewonnen door University of West London

Hieronder de foto’s van de winnende gerechten:

Foto's

Reageer op dit artikel