nieuws

Groei van Loetje stopt niet: nu ook naar Leeuwarden

Restaurant 8109

De uitrol van restaurantketen Loetje stopt maar niet. Loetje – beroemd om haar biefstuk – komt nu ook naar Leeuwarden. De geplande openingsdatum is november 2018. Loetje kondigde eerder al nieuwe zaken aan in Nijmegen, Amsterdam Zuidas, Reeuwijk en Almere.

Groei van Loetje stopt niet: nu ook naar Leeuwarden

De werving van het team voor Loetje Leeuwarden is begonnen. Op vacaturesites meldt de restaurantketen: ‘Zoals het er nu uitziet zullen we in november 2018 een nieuw filiaal in Leeuwarden openen.’ Loetje Leeuwarden komt in een pand aan de Stationsweg 2 in de culturele hoofdstad van 2018. Loetje zoekt nog een filiaalmanager, een assistent filiaalmanager, keukenpersoneel en mensen voor de bediening.

Loetje komt precies tussen twee bestaande horecagelegenheden: Restaurant van Buren/Brasserie Oranje en Grand Cafe Wouters.

Uitrol van Loetje

In maart 2018 opende aan de Zuidas in Amsterdam een nieuwe Loetje en er zijn locaties gevonden in Nijmegen en in Reeuwijk en Almere. In Nijmegen komt nog deze zomer een Loetje aan de Waalhaven. De locatie in Almere staat gepland voor begin 2019. Almere krijgt een forse locatie van Loetje met een vloeroppervlakte van 840 vierkante meter restaurant en 265 vierkante meter deels overdekt buitenterras. Loetje Almere komt in het Martinez-gebouw aan het Mandelaplein 1. Loetje opent in de zomer van 2019 een restaurant aan de plas Elfhoeven in Reeuwijk.

Meer Loetje biefstuk

In maart 2018 ging Loetje van start aan de Zuidas in Amsterdam, midden in het zakendistrict aan de Parnassusweg. Loetje  biefstuk doet hier  ook veel borrels en ontbijt.  Maar ook asperges staan bij Loetje op de kaart. De zaak is zeven dagen in de week open vanaf 8 uur ’s ochtends.. In de zomer van 2019 staat het restaurant aan de plas Elfhoeven in Reeuwijk gepland. Nog deze zomer komt er een Loetje in Nijmegen. Deze zaak gaat zeven dagen per week vanaf 10 uur ’s ochtends draaien. De keuken gaat dicht om 22.30 uur. Loetje Nijmegen komt aan de Handelskade.

De Loetje biefstuk vestiging aan de Reeuwijkse plassen is de zestiende vestiging van de keten die in 1977 ontstond in Amsterdam. Loetje staat bekend om haar biefstuk.

Ludwig Klinkhamer, beter bekend als Loetje, startte in 1977 het gelijknamige café in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid. Het biefstukkenimperium startte in een bruine kroeg met een familiaire sfeer en ad rem personeel. Naast een biertje drinken, kon je er ook biljarten én een uitsmijter of broodje bal eten. In die tijd vestigden zich steeds meer reclame- en mediabureaus in Amsterdam-Zuid die voor de lunch behoefte hadden aan iets meer dan alleen een uitsmijter. Zo kwam de biefstuk met witbrood op de kaart, en dat werd al snel zo’n succes dat de biljarttafels het veld moesten ruimen.

Reageer op dit artikel