nieuws

Brasserie Le Monde treedt toe tot Euro-Toques

Restaurant 373

Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld, is toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Burgemeester Van Rumund roemde de positieve betrokkenheid van De Wereld bij de lokale gemeenschap. In alles proberen zij duurzaam te werken.

Brasserie Le Monde treedt toe tot Euro-Toques

Met twee herauten op Friese paarden werden alle gasten met trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde, onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. De brasserie biedt plaats aan ongeveer 40 couverts en is in klassiek Franse stijl ingericht. De kaart bevat veel klassiekers uit de Franse (brasserie)keuken. Luuk van Rennes, Executive-Chef van Hotel de Wereld en Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de keuken.

Het droeg extra bij aan het historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand door stylisten onder handen is genomen, is de Capitulatiekamer nog grotendeels in de oude stijl is gebleven. In deze ruimte werd 5 mei 1945, in bijzijn van prins Bernhard, de capitulatie van de Duitse bezetter werd getekend.

Toetreding Euro-Toques

Brasserie Le Monde is toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Bedrijfsleider Wiebe de Vries: ‘Ons streven is om duurzame horeca de gewoonste zaak van (Hotel) de wereld te laten worden. Bij de keuze van leveranciers en producten wordt door het team van Brasserie Le Monde in de directe Gelderse omgeving gezocht naar duurzame, biologische en fairtrade mogelijkheden.’

‘Wat sluit beter aan bij de Code van eer van Euro-Toques dan deze doelstelling? We zijn zeer tevreden met dit nieuwe lid’, aldus Ted Janssen, voorzitter Euro-Toques Nederland.

Reageer op dit artikel