nieuws

Bokkedoorns** print eigen oplosbare keukenstickers

Restaurant 2551

Roy Eijkelkamp van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen is in september 2018 de eerste chef in Nederland met een printer van Chefslabels. Hiermee kan de keuken haar eigen haccp stickers printen. Het printen gebeurt via een app. De stickers lossen na gebruik geheel op in de vaatwasser.

Bokkedoorns** print eigen oplosbare keukenstickers

‘We kunnen straks zelf onze keukenstickers printen, bijvoorbeeld met naam product en tht-datum of productiedatum, maar ook met allergenen informatie, ons logo. Noem maar op. De stikkers van Chefslabels lossen volledig op in water of de vaatwasser. Je hebt dus nooit meer restjes op bakjes of dekseltjes,’ laat Roy Eijkelkamp van De Bokkedoorns weten.

De nieuwe printer biedt chefs de mogelijkheid hun eigen haccp-stickers te printen en te voorzien van bedrijfslogo, allergenen en diverse afbeeldingen.

De oplosbare stickers bestaan al in diverse varianten. Nieuw is dat chefs zelf in hun keuken via een app de stickers kunnen printen. ‘We zijn nu aan het testen met Chefslabels,’ zegt Eijkelkamp. ‘De software wordt nog doorontwikkeld, maar in september komt de eerste app-gestuurde printer in onze keuken. Daarnaast krijgt de app meer functionaliteiten die handig zijn in de keuken.’ 

De chef noemt de toepassing een heel praktisch hulpmiddel dat het werk in de keuken makkelijker maakt. ‘En het is niet eens zo heel duur. Ik denk dat we straks twee maanden kunnen printen inclusief de stickers voor maximaal 100 euro.’

Chefslabels

Chefslabels is de start-up van Mounir Chtouki en Chris Reinders. Twee chefs die elkaar sinds 2009 kennen en beide veel ervaring hebben in restaurantkeukens. Hun bedrijf dat ze in 2017 begonnen, zit in Zevenaar.

Het idee voor hun stickers deden ze in de praktijk op. ‘In de horeca moet je alles labelen. Neem tomatensoep: wanneer is die gemaakt en tot wanneer is de soep houdbaar? Het moet allemaal op een stickertje. Wat irritant is, is dat die stickers zo moeilijk loslaten. En stickers over elkaar heen plakken mag niet, dan heb je zo de keurmeester van de NVWA op je dak’.


>> Meer praktijktips uit de horeca

>> Niets meer missen van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel