nieuws

Sligro in ‘s-Hertogenbosch heropent

Restaurant 518

Maandag 27 augustus om 11.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in ‘s-Hertogenbosch heropend. Roberta Pagnier, Edwin Kats, Thijs Vis, Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Rob Schimmel (vestigingsdirecteur Sligro ‘s-Hertogenbosch) verrichten gezamenlijk met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Sligro in ‘s-Hertogenbosch heropent

Sligro heeft een historische band met de stad ’s-Hertogenbosch. In 1960 werd in een voormalig graanpakhuis aan de Handelskade in ’s-Hertogenbosch de eerste Sligro Zelfbedieningsgroothandel van Nederland geopend. Kort daarna volgden Veghel en Helmond en groeide het oorspronkelijk Veghelse familiebedrijf ‘Slippens Groothandel’ uit tot het huidige beursgenoteerde Sligro Food Group met foodservice-activiteiten in Nederland en België.  Met deze heropening beschikt ’s-Hertogenbosch weer over de modernste Sligro van Nederland.

Enorme klus

Rob Schimmel, vestigingsdirecteur Sligro ’s-Hertogenbosch: ‘De complete verbouwing van onze groothandel was een enorme klus, want wij bleven gewoon in bedrijf en we hebben geprobeerd de overlast voor onze klanten tot een minimum te beperken. Het resultaat is 12.000 m2 zelfbedieningsgroothandel voor vers (vlees, vis, wild & gevogelte, groenten & fruit en brood & banket), wijn, food en non food.’

Culinair toppodium

Op 27 en 28 augustus worden inspirerende kookdemonstraties en workshops gegeven en zijn er vele culinaire activiteiten met proeverijen, outdoor cooking en foodtrucks. Er worden masterclasses gegeven door onder andere Edwin Kats van restaurant Noble* (’s-Hertogenbosch), Dennis Middeldorp van restaurant Sense* (’s-Hertogenbosch), Ron Blaauw van Ron Gastrobar* (Amsterdam). TV-koks
Angélique Schmeinck van 24Kitchen en Roberta Pagnier van Koffietijd verzorgen inspirerende demonstraties. Daarnaast betreden diverse lokale culinaire helden het podium om hun kennis te delen, zoals Johan Busio (Fabuleux), Richard Merks (Ries), Bobby Rust (Noble Kitchen), Floris Gerrits (Pollevie), Frank Nouwens (FF Swanjee), Wayne Kropman (Pastis), Joop Broekmeulen (Dukdalf) en Bon Sawatdee (’t Misverstant).

Restaurantgids

Ter gelegenheid van de heropening geeft Sligro een regionale restaurantgids uit. Klanten kunnen bij Sligro in ‘s-Hertogenbosch sparen voor dinercheques van € 25 die te besteden zijn bij de meer dan 60 deelnemende restaurants in de regio. Het eerste exemplaar van de restaurantgids wordt op maandag 27 augustus tijdens de opening uitgereikt aan Edgar Dissel, voorzitter van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. De restaurantgids ligt vanaf 27 augustus in de vestiging.

Kookwedstrijd Jong Brabants Talent

Sligro ’s-Hertogenbosch biedt jong aanstormend talent een podium. Op dinsdag 28 augustus om 12.30 uur gaan vijf jonge chefs uit de regio de culinaire strijd met elkaar aan. Met als thema ‘duurzaam’ zullen zij elk een zelfbedacht gerecht bereiden voor een professionele vakjury. De deelnemers zijn Bon Sawatdee (’t Misverstant, Vught), Sascha van Duin (Taste Bij Dirk, ’s-Hertogenbosch), Thomas Kock (De Heer Kocken, Vught), Wayne Kropman (Pastis, Rosmalen) en Quintus te Duits (Bistro Borage, ’s-Hertogenbosch).