Concertgebouw opent restaurant Lier

Concertgebouw opent restaurant Lier

Na een verbouwing van enkele maanden heeft Het Concertgebouw in Amsterdam op feestelijke wijze Lier geopend, het nieuwe restaurant op de eerste verdieping van de concertzaal aan het Museumplein.

Gasten genieten er van creaties van chef-kok Erwin Oudijk, bestempeld als klassieke gerechten met ingrediënten uit eigen regio én van het seizoen, gepresenteerd met de smaak van nu.

Onbezorgd genieten

Met deze toevoeging speelt Het Concertgebouw in op de behoefte van de bezoekers om uitgebreid te kunnen eten en drinken voorafgaand aan een concert, zonder zich nog te hoeven haasten of verplaatsen om op tijd te zijn. 'De reserveringstijden van het restaurant zijn uiteraard afgestemd op de programmering, waardoor onze gasten onbezorgd kunnen genieten ', zegt gastheer
Daniël Huberts. 'Prachtige concerten in combinatie met formidabel eten en drinken, dat is in onze ogen de ultieme ervaring in Het Concertgebouw en de beste service aan de bezoeker'.

Restaurant Lier

Smaken van nu

Op het menu staan herkenbare gerechten, waar mogelijk bereid met producten uit eigen regio, die vooraf te bestellen zijn in een viertal arrangementen. Ze variëren van een signature dish met een dessert (€39,75 per persoon) tot een volledig driegangenmenu inclusief drankarrangement (€56,60 per persoon).  Aan het roer staat chef-kok Erwin Oudijk, die na een avontuur van zeven jaar in Australië weer terug is in eigen land. Zijn allround stijl met de Franse keuken als basis dankt hij aan eerdere banen in onder andere The College Hotel en The Dylan Hotel.

Eten en drinken in Lier is enkel mogelijk voor bezoekers die op dezelfde dag een concert in Het Concertgebouw bezoeken. Restaurant Lier is een samenwerking tussen Het Concertgebouw en Vermaat Groep, ontwikkelaar van op maat gemaakte horeca- en retailconcepten voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, luchthavens, evenementen en meer.