nieuws

Nieuwe koers voor restaurant ’t Diekhuus in Terwolde

Restaurant 3294

Restaurant ’t Diekhuus in Terwolde heeft een nieuwe eigenaar. De zaak is daarnaast verbouwd en heeft een wat laagdrempeliger insteek gekregen. Jeffrey Fuhler is samen met zijn ouders Irma en Stef de nieuwe uitbater van het restaurant.

Nieuwe koers voor restaurant ’t Diekhuus in Terwolde

De familie Fuhler is niet nieuw in de horeca. Ze hebben al een brasserie en een pannenkoekenhuis in Hoog Soeren, respectievelijk met de naam Het Nieuwe Jachthuis en Berg en Dal.

De voormalig eigenaar Jan Klerq heeft ’t Diekhuus eind van de zomer verkocht. Begin november 2018 is de zaak heropend onder de naam ’t Nieuwe Diekhuus. Mede-eigenaar Jeffrey Fuhler: ‘Aan de naam wilden we niet te veel sleutelen. Het is een huis, op de dijk. De naam past helemaal bij het pand en het bedrijf. Om gasten te laten weten dat we wel een iets andere koers varen is het ‘t Nieuwe Diekhuus geworden.’

Gasten kunnen voortaan bij ’t Nieuwe Diekhuus terecht voor koffie met gebak, lunch, borrel en diner. ‘We zijn iets toegankelijker dan voorheen. Er staat een nieuw team, zowel aan de voorkant als in de keuken. Chef is Gijs Koopman, hij kookte voorheen in Elburg bij Le Papillon.’ 

Het interieur van de zaak is in 2018 geheel vernieuwd. Het linnen is van tafel en het terras wordt komend seizoen weer opgetuigd. De veranda aan de achterzijde van het pand is tevens opgeknapt. ’t Nieuwe Diekhuus is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur voor lunch, borrel of diner. Op zondag is het restaurant vanaf 10.30 uur open.

Jan Klerq

Jan Klerq  (61)  heeft zijn restaurant van de hand gedaan omdat hij naar eigen zeggen ‘het wat rustiger aan wil gaan doen’. Zijn restaurant behoorde  tot de top van Nederland. ’t Diekhuus stond in de Top 100 van de culinaire ranglijst van de Lekker.  Nog steeds heeft ’t Diekhuus in de Michelingids drie bestekjes achter zijn naam staan. De gids over het restaurant in Terwolde: ‘Een mooie herberg met een rieten dak, een terras dat een prachtig zicht biedt op de IJssel. Bij ’t Diekhuus komt u tot rust. De chef oogst groenten en fruit uit zijn eigen moestuin en verwerkt ze in gerechten die smaken, geuren en kleuren tot een lekker geheel verenigen. Hoe uitgebreid het menu is, bepaalt u zelf.’

Klerq kreeg in het verleden (2006) te maken met een brand in zijn restaurant die behoorlijk wat schade aanrichtte. Klerq moest zijn zaak toen noodgedwongen sluiten voor een langere periode.