nieuws

Jermain de Rozario over zijn Michelinster: ‘Ik ga straks schreeuwend door de straat rennen’

Restaurant 1869

‘Eigenlijk moest ik heel hard huilen, maar ik heb me ingehouden’, zegt Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond over de Michelinster die hij maandag 17 december kreeg. ‘De weg hiernaartoe…en dan de ontlading die je voelt. Ik heb de weg naar dit podium duizend maal bewandeld in mijn hoofd, maar nu voor het eerst in het echt. Het was fantastisch.’

Jermain de Rozario over zijn Michelinster: ‘Ik ga straks schreeuwend door de straat rennen’

Jermain de Rozario kan het nog maar amper bevatten. ‘Er valt nu zoveel druk van mijn schouders. Nu weet ik dat we de juiste koers te pakken hebben. Dit jaar staat in het teken van balans. We gaan zorgen dat we de balans behouden, hebben nu de bevestiging dat we het goed doen. Ik kan niet wachten om weer te gaan koken. Voor nu hebben we het reserveringssysteem dichtgezet en iemand bij de telefoon zitten. Dus we zijn wel voorbereid.’

Voorafgaand aan de presentatie sprak Misset Horeca Jermain ook al even over wat hij ervan verwachtte. ‘Vorig jaar vond ik het te vroeg. Ik vind dat restaurants moeten rijpen. Ik weet niet of we nu al rijp genoeg zijn. Ik hoop het. We hebben een heel jaar geroepen: we zijn er niet mee bezig, maar ik ben nu enorm zenuwachtig. In oktober is Werner Loens zelf geweest.’

De Rozario bleek rijp genoeg voor die ster. ‘Ja, fantastisch toch? Als Soenil me niet van straat had gehaald, was er niets van me geworden. Zo voelt dat echt. Zonder partner die achter je staat lukt dit ook niet’, zegt hij wijzend op zijn zwangere vriendin Virginia Rhoe. Hoe hij het gaat vieren? ‘Ik word straks opgehaald door mijn souschef en dan kom ik bij de zaak en dan ga ik denk ik schreeuwend door de straat rennen. Net zo lang totdat ik mijn stem kwijt ben. En dan ga ik denk ik nog een keer heel hard huilen en zuipen’, zegt hij lachend.

 

Jermain de Rozario was 22, toen hij nog geen ei kon bakken. De Rozario raakte met het kookvirus besmet en werkte zich in sneltreinvaart op tot chef de partie bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Sinds mei 2016 mag hij zich eigenaar noemen van restaurant De Rozario in Helmond.


Reageer op dit artikel