nieuws

Jubileumeditie ProWein in teken van kwaliteit en veelzijdigheid

Restaurant 269

ProWein heeft in haar 25-jarige geschiedenis een dynamische ontwikkeling meegemaakt. Onder de naam Provins vond in 1994 in Düsseldorf het eerste evenement plaats – ontstaan uit een kleine presentatie van Franse wijnen in het jaar ervoor. De francofiele naam bleef behouden en het exposantenspectrum werd met andere landen uitgebreid.

Jubileumeditie ProWein in teken van kwaliteit en veelzijdigheid

Er waren 321 exposanten en er kwamen 1.517 bezoekers naar het eerste evenement. Vanaf het prille begin werden uitsluitend vakbezoekers uit de segmenten handel en gastronomie toegelaten.  De beurs gebruikte in de jaren erna verschillende namen voor verschillende landen: ProVins, ProVino, ProWine en uiteindelijk ProWein.

ProWein 2019

ProWein 2019ProWein 2019 staat volledig in het teken van het 25-jarig jubileum. Er worden rond de 6.800 exposanten uit de hele wereld verwacht. Alle belangrijke wijngaardregio’s zijn vertegenwoordigd. Het spectrum reikt van de grote wijnhandel tot aan de fijne boetiek wijngaarden. Hier komen nog 400 gedistilleerd-aanbieders met interessante specialiteiten bij. Dit omvangrijke aanbod wordt door een compact vakprogramma gecompleteerd. Dit vindt zowel op de stand van de exposanten als bij het ProWein Forum plaats. In de Champagne Lounge presenteren circa 40 traditierijke champagnehuizen zich. In het biologischesegment zijn alle toonaangevende internationale biologische wijnorganisaties en producenten aanwezig.

Craft drinks

Ook het thema craft drinks zal op ProWein 2019 opnieuw worden opgepakt. Dit keer nemen meer dan 100 exposanten uit rond de 200 landen deel. De focus van de fizzz Lounge zal dit jaar bij het thema ‘Zero waste: zo groot mogelijke recycling aan de bar’ zijn. Het gaat om het zo spaarzaam mogelijk gebruiken van grondstoffen en een geoptimaliseerde kringloop van producten. Alle bestanddelen van vruchten worden compleet gebruikt en slim verwerkt.

Wijn- en gedistilleerdtrends

ProWein heeft jaarlijks veel meer dan alleen de nieuwe jaargang te bieden. De brancheprimus is het ideale platform om informatie in te winnen over de trends binnen de internationale wijn- en gedistilleerdhandel. Zo geven de beide trendscouts Stuart Pigott en Paula Sidore in het kader van gepresenteerde proeverijen op zondag- en maandagavond van ProWein 2019 een overzicht op actuele wijntrends. In het middelpunt staan op de komende ProWein thema’s ‘wijn uit hooggelegen regio’s, de comeback van ‘field blends’, dus vermengingen, en de druivensoorten ‘Chenin Blanc & Gamay’. Een steeds grotere rol speelt in veel internationale afzetmarkten de ‘wijn uit pak’. Simpel en snel te openen en eenvoudig te bewaren wordt wijn zo een cool en trendy drankje.

Tijdens het 25-jarig jubileum van ProWein zijn verschillende kleinere acties gepland. ProWein biedt een overzicht op de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar met interessante verhalen en leuke anekdotes.

Reageer op dit artikel