nieuws

Pop-up restaurant Buitensluiting sluit expres mensen buiten

Restaurant 654

Pop-up restaurant Buitensluiting sluit expres mensen buiten

De grootste voeten, de kortste armen, de dikste wenkbrauwen, te lang, blond – dat zijn een paar van de eigenschappen op grond waarvan je een diner kunt mislopen bij Restaurant Buitensluiting. Het is een pop-uprestaurant dat in Amsterdam tot en met zaterdag 9 februari open is, op initiatief van het Liliane Fonds.

Het driegangenmenu is samengesteld door tv-kok Miljuschka Witzenhausen.

De bedoeling is dat gasten aan den lijve ondervinden hoe het is om te worden buitengesloten op basis van een uiterlijk kenmerk, zoals miljoenen gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden dat dagelijks ervaren.

Draairad lichamelijke kenmerken

Bij de ingang van het restaurant, dat vijftig tafels telt, staat een draairad met allerlei lichamelijke kenmerken. Daarmee wordt per dag bepaald wie er wordt gediscrimineerd. Mensen met zo’n kenmerk mogen wel met hun gezelschap mee naar binnen, maar worden niet bediend. Zij krijgen alleen water en brood.

Donatie

Na het eten krijgen gasten geen rekening, maar wel de mogelijkheid een donatie te doen aan het Liliane Fonds. De hoogte ervan mogen ze zelf bepalen.

Reageer op dit artikel