nieuws

Duurste pannenkoek van Nederland is ode aan hiphop

Restaurant 980

Duurste pannenkoek van Nederland is ode aan hiphop
Fotocredits: Manouk Quint - donotsaycheese

Moak Pancakes komt met een gerecht dat een respectvolle ode is aan hip-hop uit de jaren ‘90: de Golddigger. Deze duurste pannenkoek van Nederland wordt geserveerd met 22 karaats bladgoud voor een prijs van 100 euro.

Geheel in de old school hiphopstijl die Moak uitstraalt, komt de Golddigger op de menukaart van de Amsterdamse restaurantketen. Het is een pancake, geserveerd met saffraan-pistache-ijs, bladgoud en champagne. Voor een bedrag van 100 euro per portie. Mede-oprichter Sammy Salimian: ‘Het is natuurlijk behoorlijk crazy om deze pancake op ons menu te zetten. Maar voor ons past het gewoon in ons concept, omdat het die onmiskenbare old-school hiphop flavor heeft. Denk aan die vuige jaren ’90-stijl van Biggie, Dre, Puff Daddy of Mary J. Compleet met alle bling-bling, gouden kettingen, de designertruien en noem maar op. Dát is de heritage waar de duurste pannenkoek van Nederland een ode aan is.’

Meest exclusieve pannenkoek

De Golddigger wordt bereid met blauwe bessen, bramen, frambozen, eetbare bloemen, gekarameliseerde ananas en pistachenoten. De pannenkoek wordt opgediend met saffraan-pistache-ijs (naar geheim recept). Salimian: ‘Op dat ijs ben ik stiekem misschien nog het meest trots. Voor het recept en de combinatie van saffraan en pistache heb ik me laten inspireren door de rijke keukentradities uit Iran, mijn geboorteland. Saffraan is bijna net zo duur als goud. En dat maakt de cirkel met de Golddigger weer rond.’

Moak Pancakes

Fotocredits: Manouk Quint – donotsaycheese

‘We gaan ervan uit dat onze gasten, die zich thuis voelen bij onze hip-hopsfeer, snappen dat het een dikke vette knipoog én respectvolle tribute is aan de old-school. Een extravagant en bijzonder luxueus gerecht voor ballers & shot-callers, zeg maar. Voor iedereen die het heel even héél breed willen laten hangen.’ De Golddigger wordt overgoten met natuurlijke roze Ruby-chocolade van het Belgische Callebaut en biologische Canadese maple syrup. Om het geheel af te maken, wordt de pancake geserveerd met 3 blaadjes bladgoud van 22 karaat en een glas Luc Belaire Rosé champagne. Gasten eten de Golddigger uiteraard van een Versace-bord en met gouden Versace-bestek.

Moak Pancakes

Sten van den Bedem en Sammy Salimian begonnen Moak Pancakes (voorheen Mook) in 2016 met de hulp van een paar vrienden. De filosofie van Moak is best simpel: verliefd op healthy, geweldig eten en de sappigste sapjes. De vibe is mellow urban met in de hoofdrol vooral de hiphop van gisteren en eergisteren.

Reageer op dit artikel