Nieuw restaurant in Brugge: Bar Bulot by Hertog Jan***

Nieuw restaurant in Brugge: Bar Bulot by Hertog Jan***

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens - voorheen van driesterrenrestaurant Hertog Jan - hebben een nieuw restaurant. Naast Less in Brugge runnen ze nu ook Bar Bulot by Hertog Jan, een a la carte brasserie met 'de allerbeste producten gecombineerd met ongedwongen gastvrijheid'.

Bar Bulot by Hertog Jan*** in Brugge was afgelopen zomer al open, als tijdelijk seafood-restaurant. Nu heeft het restaurant een permanente basis met vis en vlees op de kaart. Bar Bulot opent zijn deuren op woensdag 23 oktober. De ondernemers zeggen ernaar te streven om de allerbeste producten te combineren met ongedwongen gastvrijheid.

Bar Bulot by Hertog Jan Brugge

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden afgelopen zomer met Bar Bulot een nieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Het tijdelijke restaurant heropent zijn deuren nu definitief, compleet met een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart. Om hun brasserieplannen vorm te geven kozen ze de plek uit waar het voor hen allemaal begon.

Bar Bulot by Hertog Jan Brugge

Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven.

Openingstijden Bar Bulot Brugge

Gesloten op zondag en maandag
Di.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Woe.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Do.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Vr.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00
Za.: 12:00-13.30 en 19:00-21:00

Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen en voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie 'trésors de la cave' van Hertog Jan.

Menu Bar Bulot Brugge

De menukaart van Bar Bulot is puur. met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen met noordzeetong of paling in ’t groen. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een rilette van keelspek met augurk en gepekelde zilveruitjes, en een steak tartaar. Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast naar eigen behoefte zijn of haar menu samenstellen.

Eind 2018 sloot het driesterrenrestaurant Hertog Jan in België. Ondernemers Gert de Mangeleer en Joachim Boudens openden in maart 2019  L.E.S.S. by Hertog Jan in Brugge. Less staat voor Love Eat. Share en Smile. De zaak is een stuk laagdrempeliger dan Hertog Jan. De ondernemers lieten begin dit jaar al weten meer plannen te hebben en de toevoeging 'by Hertog Jan' vaker in te zetten.

Foto's Kris Vlegels