Vier nieuwe restaurants voor de Alliance Gastronomique

Vier nieuwe restaurants voor de Alliance Gastronomique
v.l.n.r. Steven Klein Nijenhuis, Tanja Klein Nijenhuis, Marc van Gulick, Marcel van Zomeren, Danny Gonzalez, Gerard Wollerich, Céline Buys, Jan Smink. Fotograaf: Kyonne Leyser

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft vanaf 1 januari 2020 vier nieuwe leden aan zich weten te binden. Er zijn geen restaurants gestopt bij de Alliance.

Dit is bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering op maandag 2 december 2019 bij Restaurant Da Vinci van Margo Reuten en Petro Kools in Maasbracht.

De vier nieuwe restaurants die zich aansluiten bij de Alliance Gastronomique zijn Fitzgerald in Rotterdam, IDRW In Den Rust Wat uit Rotterdam, Herberg onder de Linden in Aduard en Restaurant Smink van Jan Smink in Wolvega.

Met de toetreding van vier restaurants groeit het aantal restaurants in de Alliance Gastronomique tot 42 leden. ‘Deze nieuwe leden worden gedragen door geweldige brigades, aangestuurd door topsommeliers, maîtres en natuurlijk (sterren)chefs. We rekenen er op dat allen hun plek snel zullen verwerven’, aldus aftredend voorzitter Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) namens het bestuur.

Tijdens de jaarvergadering droeg Marc van Gulick de voorzittershamer van de oudste restaurantvereniging van Nederland over aan Gerard Wollerich van Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode. Deze bestuurswissel was eerder al aangekondigd. ‘Ik heb een prachtig afscheid gehad. Het was een mooi feest,’ laat Van Gulick weten.

De nieuwe voorzitter, Gerard Wollerich, is al dertig jaar aangesloten bij de Alliance. ‘Hij kent de club door en door en gaat door op de ingeslagen weg met een verdere brede profilering van de Alliance Gastronomique.’

De vier nieuwe Alliance Restaurants

Fitzgerald
Onder leiding van Danny Gonzalez is Fitzgerald een hedendaagse culinaire- en wijnbestemmig waar Rotterdamse en (inter)nationale gasten elkaar ontmoeten. Een restaurant met een prachtige private dining, een ruime bar en besloten tuin.

In Den Rustwat
Vroeger werd Restaurant In Den Rustwat liefkozend het ‘verversingslokaaltje’ genoemd. Dat is nog steeds zo. Marcel van Zomeren, eigenaar en chef-kok zorgt er nog steeds voor dat u zich een beter mens voelt als u het restaurant verlaat. Dat doet hij met de duurste ingrediënten: liefde, tijd en topkwaliteit.

Onder de Linden
Op een prachtige plek met een mooie culinaire historie  leiden Steven en Tanja Klein Nijenhuis Herberg Onder de Linden. Zij nemen u met hun gerechten mee op ontdekkingsreis naar landen waar zij zelf zijn geweest.

Smink
In restaurant Smink kookt Jan Smink, eigenaar en chef-kok, volgens zijn eigen stijl, met veel lef en met een grote dosis beleving. De liefde voor Friesland spat van het bord en hij gebruikt de producten waarmee hij als boerenzoon is opgegroeid.