Zeven Zeeuwse chefs zetten samen 4D eetervaring op touw

Zeven Zeeuwse chefs zetten samen 4D eetervaring op touw

Zeven restaurants uit Zeeland waaronder drie met en Michelinster organiseren samen een vier dimensionele eetervaring. De zeven restaurants - verenigd in 'Restaurant Zeeland' - organiseren vaker gezamelijke diners maar nog nooit een 4D variant.

De Zeeuwse 4D eetervaring  - op maandag 23 maart 2020 – is in de oude Philips loods in Terneuzen. Gasten ervaren beeld, geluid, geur en natuurlijk smaak.

Gasten eten zeven gangen die gepaard gaan met beeld, geluid en geuren. De beelden zijn te zien op schermen van 30 meter lang. Zo zien gasten bijvoorbeeld vissen die om hen heen zwemmen.

Voorzitter van de zeven verenigde restaurants, Sjoerd Dooge zegt in lokale media: ‘Tijdens een gerecht met vis kom je figuurlijk onder water te zitten. Het begint met het geluid van bubbelend water alsof je onder water zit en in de projecties komen vissen langs zwemmen.’

Het 4D diner is onderdeel van de reeks Best Food Friends-events.

Dooge denkt dat het de eerste keer is dat zo'n restaurant in Zeeland wordt opgezet: ‘We hebben gezocht maar kunnen geen vergelijkbare zaken vinden. Misschien dat een grote multinational een keer zoiets heeft gedaan voor zijn personeel, maar we denken van niet. In Zeeland is het in ieder geval voor het eerst.’

De zeven Zeeuwse restaurants

  • ’t Vlasbloemeken* in Koewacht,
  • Spetters* in Breskens,
  • Scherp in Middelburg,
  • Mezger in Domburg,
  • Katseveer* in Wilhelminadorp,
  • De Kleine Toren in Baarland
  • De Gespleten Arent in Middelburg.

BFF Event

De restaurants organiseerden eerder een BFF-event, waarbij BFF dus niet staat voor Best Friends Forever, maar voor Best Food Friends.

De zeven restaurants ontvingen tijdens de eerste editie samen gasten op het station van de stoomtrein Goes-Borsele. Onderweg in de trein kregen gasten amuses en bubbels. Het eindstation was het daadwerkelijke evenemententerrein, waar gasten creaties van alle deelnemende restaurants geserveerd kregen.