The Entourage Group opent twee nieuwe concepten in nhow Amsterdam RAI: Lalo en Coco

The Entourage Group opent twee nieuwe concepten in nhow Amsterdam RAI: Lalo en Coco

The Entourage Group lanceert deze lente met Lalo Contemporary Mexican Kitchen & Bar en Coco Lounge & Bar twee geheel nieuwe concepten in de nok van de iconische toren van nhow Amsterdam RAI naast de Rai Amsterdam.

Waar creatief entrepreneurs Yossi Eliyahoo, Liran Wizman en The Entourage Group’s ceo Stephanie Pearson Amsterdam vijf jaar geleden voor het laatst opschudden met Mr. Porter en The Duchess, voegt de groep in 2020 opnieuw een keuken toe aan het portfolio. Ze laten zich inspireren door de kleurrijke culturele en culinaire tradities van Mexico. 'Lalo vertaalt de essentie van Mexico naar een ongeëvenaarde dining experience. Bruisend, levendig en energiek. En met minstens net zo uitgesproken gerechten. In de kitchen & bar versmelt fine dining met een sexy lounge, waar dj’s de avond op smaak brengen met hun beats', aldus de initiatiefnemers. 'Samen creëert het een energieke atmosfeer van drinken, eten en socializen die revolutionair is binnen Amsterdam. '

Beide concepten beslaan de gehele 24e verdieping van de toren en hebben daardoor een 360°-uitzicht over de stad. 'Zelfs vanuit de uniseks ‘Powder Room’.

Naast de twee nieuwe concepten die The Entourage Group lanceert op de bovenste etage van nhow Amsterdam RAI, openen op de begane grond van het hotel twee bestaande concepten van de groep: The Butcher en Toni Loco. Daarmee heeft The Entourage Group straks vier concepten in één gebouw.

Lalo Contemporary Mexican Kitchen & Bar

Lalo, nieuw concept van The Entourage Group
Lalo, nieuw concept van The Entourage Group.

De kleuren, geuren en aroma’s van Mexico keren terug in ieder detail van Lalo. Met een bonte setting en gerechten brengt de kitchen & bar een ode aan de Mexicaanse cultuur. De roots van het menu liggen in de authentieke Centraal- en Zuid-Amerikaanse keuken, waarvan de tradities transformeren als ze samenkomen met lokale invloeden en ingrediënten. Culinaire historie wordt herschreven door de inventieve gerechtjes met onconventionele aperitieven, ceviches, high-end vlees en zeevruchten. Veelal bereid op open vuur. Want de uitgesproken smaken van Mexico vinden de chefs van Lalo tussen de laaiende vlammen en in de gloeiende houtskooloven van hun keuken. Hoewel de garde graag innoveert, bewijzen ze met de befaamde taco Al Pastor en verschillende desserts dat hoogstaande ingrediënten voor zich kunnen spreken. Premium tequila, mezcal en eclectische infusies vangen Mexico in een exotisch cocktailmenu.

Ondanks de moderne architectuur van het gebouw representeert Lalo de bruisende en ongecontroleerde energie van Midden-Amerika. De gerenommeerde designers van Studio MU Architecture & Design vertaalden de essentie van het land naar een design vol karakteristieke materialen als antiek ijzer, ruw beton, weelderige planten, rustiek hout en unieke terrazzo. Gouden en messing elementen in het design symboliseren historische kunstvoorwerpen. Globetrotters en lokale stedelingen relaxen in de leren zadels met geweven rugleuningen die handgemaakt zijn door Mexicaanse ambachtslieden. Maar welke plek gasten ook kiezen om hun tijd te besteden, overal biedt Lalo een fantastisch uitzicht over Amsterdam. Van de zitjes direct aan het raam tot de hoge barkrukken, grote tafels en de intieme booths.

Coco Lounge & Bar

Coco, nieuw concept van The Entourage Group
Coco, nieuw concept van The Entourage Group.

Met zijn energieke loungesfeer en kleurrijke gerechten geeft Coco, direct naast Lalo, een verfrissende impuls aan de Amsterdamse hospitality. Het menu van de lounge & bar vangt de grootse dynamiek van Mexico. Het sprekende. Het kleurrijke. Kleine gerechten worden gecombineerd met een van de 100 tequila’s of de tropische cocktails vol Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Op een duizelingwekkende 91 meter hoogte kijkt Coco uit over Amsterdam. In die opwindende en kosmopoliete setting bruist het de hele dag door. Van lunch tot het drankje na '9 tot 5’, tot een informeel diner met live dj-muziek.

Coco mixt de tropische warmte van een exotische cocktailbar met de rijkdom van modern art deco. Weelderig groen komt samen met leren en fluwelen zitjes. En hier en daar een messing detail. 'Badend in het natuurlijke licht van Coco’s stilistische jungle laten gasten de dag gewoon de dag, waarbij hoogstaande table service voor ultieme ontspanning zorgt. Het terras, een betoverend oerwoud vol tropische decoraties, is de plek om met een cocktail in de hand het laatste straaltje zon achter de horizon te zien verdwijnen.'