Gerechten Soenil Bahadoer in maaltijdbox The Lemon Tree

Gerechten Soenil Bahadoer in maaltijdbox The Lemon Tree
Soenil Bahadoer is een van de chefs die kookt tijdens het benefietdiner.

Restaurant The Lemon Tree in Deventer gaat de samenwerking aan met tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. In de maaltijdbox van Lemon Tree zit de rendang van Bahadoer. De chef laat gasten in enen video zien hoe ze zijn beroemde rendang moeten bereiden.

Een paar weken geleden introduceerde restaurant The Lemon Tree Deventer de Lemonbox. Een box vol ingrediënten om woonkamers om te toveren tot high class restaurant.

In een nieuwe maaltijdbox zitten zowel gerechten van The Lemon Tree als van Soenil Bahadoer van De Lindehof**. De box bevat vijf gangen, twee van Bahadoer en drie van The Lemon Tree. Mensen die de box thuisbezorgd krijgen, vinden er een QR-code in. Naast de gerechten natuurlijk. Als ze de code scannen met hun telefoon legt Bahadoer  in een video stap voor stap uit hoe je zijn rendang afmaakt en presenteert.

‘Via het beeldscherm, veilig op afstand, staan mensen dus ineens naast de sterren-chef. Zet Soenil op je aanrecht en hij laat je zijn liefde voor koken zien,’ zo zegt Valentijn Bergers, eigenaar van The Lemon Tree.

Bergers zorgt ook voor servetten, kaarsen en muziek in zijn maaltijdboxen. Ook zitten er menukaarten in. De Lemonbox x Soenil is verkrijgbaar van 22 tot 31 mei voor 57 euro per persoon.

Soenil Bahadoer

Soenil Bahadoer is chef-kok van restaurant De Lindehof (twee Michelin sterren) in Nuenen en is verkozen tot Chef van het Jaar door GaultMillau 2020. Ook viert de chef deze maand zijn 25 jarig jubileum. Zelf zegt hij terughoudend te zijn met afhalen van gerechten bij De Lindehof.

Hij heeft ‘een beetje’ aan afhaal gedaan, maar is daar terughoudend mee geweest. ‘Ik wil mijn kwaliteit niet zomaar voor de deur neerzetten, maar mensen een ervaring geven,’ zegt hij tegen Quote. Toch begrijpt hij vakbroeders zoals Valentijn Bergers die hun maaltijden in papieren tasjes meegeven. ‘Zeker de jonge chefs die flink hebben geïnvesteerd. Die moeten toch overleven.’

Volgens Bahadoer worden in de horeca ‘sowieso alle inkomsten geherinvesteerd’. De kok met Hindoestaanse roots had geluk. Voor het festival dat hij zou geven om zijn jubileum te vieren, had hij een potje aangemaakt. ‘ Dat gebruik ik nu om te overleven. Een geluk bij een ongeluk.’