Jacob Jan Boerma: koken bij Hilton Amsterdam

Jacob Jan Boerma: koken bij Hilton Amsterdam
Jacob Jan Boerma - foto: Hans van de Vlekkert

Jacob Jan Boerma, de chef die drie Michelinsterren had bij De Leest in Vaassen, gaat koken in het Hilton Hotel in Amsterdam. Maximaal 100 gasten per avond krijgen een zes gangen diner geserveerd.

Jacob Jan Boerma gaat koken bij het Hilton Hotel in Amsterdam tijdens de eerste editie van de Restaurant Week on Tour van Diningcity.

Deze organisatie promoot het event met de woorden ‘Amsterdam krijgt eerste driesterrenrestaurant.’ Onderdeel van de deal is een meet & greet met de chef.

Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma kookt drie dagen in het Hilton van 17 tot en met 19 juli 2020. Om de kwaliteit te waarborgen zijn er slechts 100 couverts per avond beschikbaar. ‘Er is ruimte voor meer couverts, maar Boerma wil kwaliteit kunnen waarborgen, vandaar dat we deze limiet hebben gesteld.’ De prijs voor een diner bedraagt 150 euro pp. Gasten die ook overnachten betalen 250 pp (inclusief ontbijt en parkeren).

Jacob Jan Boerma Langoustine
Langoustine van Boerma

Om de eventzalen van het Hilton Hotel om te bouwen tot sfeervolle en intieme diner locaties werkt Diningcity samen met buro D&B Eventmarketing, Koolhaas Concepts en Blue Luna. Jeroen van den Brink van Diningcity: ‘Niet alleen de smaken kloppen tijdens deze Restaurant Week on Tour, ook licht, geluid en muziek.’

Hilton is gekozen als partner en locatie om gasten de mogelijkheid te bieden te blijven slapen. ‘Daarnaast heeft het hotel eigen parkeervoorzieningen.'

Restaurantweek on tour

  • ontvangst met Champagne
  • amuses en diverse snacks
  • zesgangen diner
  • onbeperkt tafelwater (plat/bruisend)
  • koffie/thee met friandises
  • meet & greet met Jacob-Jan Boerma***
  • live muziek tijdens het diner

Chef Jacob Jan Boerma heeft voor bij het diner 2 wijnarrangementen en 1 alcoholvrij arrangement samengesteld. (exclusief).

‘Uiteraard worden alle regels rondom Covid-19 gehanteerd zodat alle gasten ontspannen kunnen genieten.’

Het event was binnen 24 uur na de aankondiging geheel uitverkocht, zo laat Diningcity weten op maandag 6 juli.

Hotel Seven one Seven

Tijdens de coronacrisis kookte Boerma al eerder in een Amsterdams hotel, zij het op kleinere schaal. In weekenden in mei serveerde de chef een vijfgangendiner op de hotelkamer van gasten van Hotel Seven One Seven. Deze deal verliep via Heerlijk en was om het 23 jarig bestaan van het hotel aan de Prinsengracht te vieren.

De Leest en No Rules

Chef en ondernemer Jacob Jan Boerma heeft restaurant De Leest eind 2019 gesloten. Begin juni opende in Amsterdam zijn pizza-restaurant met de naam No Rules. Verder speelt de chef nog een rol bij The White Room in het Krasnapolsky hotel en bij Parc Broekhuizen (Voltaire Restaurant) in Leersum.