Restaurant in Wanneperveen dicht om coronabesmettingen

Restaurant in Wanneperveen dicht om coronabesmettingen

De eigenaar van een restaurant in Wanneperveen heeft de deuren gesloten, nadat bij zijn vrouw en een medewerker van het restaurant is vastgesteld dat zij met het coronavirus zijn besmet.

De Veiligheidsregio IJsselland bevestigt de coronauitbraak in Wanneperveen, zo meldt dagblad De Stentor. De medewerker en de echtgenote van de eigenaar zitten in quarantaine. Bij de vader van de medewerker is ook het virus vastgesteld. GGD IJsselland voert momenteel bron- en contactonderzoek uit, wat zich richt op nauwe contacten van de positief geteste mensen.

Milde klachten

Op de website meldt het restaurant dat het is gesloten in verband met persoonlijke omstandigheden. De eigenaar laat aan De Stentor weten dat het goed gaat met zijn vrouw en de medewerker. Over zijn vrouw zegt hij dat ze gewoon thuis is en zich bij de huisarts meldde met hoofdpijn. De dokter zou vervolgens ook een verhoging hebben geconstateerd, waarop ze werd getest op het coronavirus. 'Daar schrokken we best wel van, maar gelukkig heeft ze milde klachten.'

Coronamaatregelen

De eigenaar meldt de maatregelen goed in acht te hebben genomen. 'Personeel droeg mondkapjes en handschoenen en hield zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand tot gasten in acht.'

Aantal besmettingen Nederland

In de week van 1 tot en met 7 juli werden er in Nederland 432 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het coronavirus. Er werden 9 patiënten gemeld die vanwege het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn 19 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met het coronavirus zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.