Restaurant Peek biedt dieetboxen tegen coronakilo's

Restaurant Peek biedt dieetboxen tegen coronakilo's

Zeventien dagen lang kookt chef Eric Pekel van restaurant Peek op Texel een dieetmenu voor Tesselaren die kilo's kwijt willen. Op basis van de bestseller '17-dagendieet' perfectioneerde Pekel de recepten, binnen de spelregels van het dieet. Deze toegankelijke en duidelijke manier van diëten bleek een hit.

‘We zijn gestopt met promoten van het dieet, want er was veel te veel belangstelling en dat konden we niet aan in onze keuken’, aldus Pekel.

Einde aan de coronakilo's

dieetmenu
Dieetmenu in strijd tegen de coronakilo's.

Pekel wilde zelf af van zijn eigen coronakilo’s en had al eens succesvol gewicht verloren met het dieet uit Amerika waarin je in zeventien dagen meer dan 5 kilo verliest. ‘Als ik de gerechten dan toch klaarmaak, kan ik het net zo goed voor meer mensen doen’, was de gedachte die Pekel had. Het begon met het aanmaken van een Facebook evenement. Na twee dagen waren er al meer dan zestig aanmeldingen en werd de promotie stopgezet. ‘Ons restaurant heeft normaliter 40 couverts met een keuken die daarbij past. Meer deelnemers lukte nu niet. Zeker omdat het idee ook zo spontaan was, nooit verwacht dat er zoveel belangstelling zou zijn.’

Het concept slaat aan

Meer dan 50 personen komen nu iedere dag aan het einde van de middag hun ‘Peek-box’ halen met daarin het diner van die avond en het ontbijt en lunch voor de volgende dag. Via een nieuwsbrief ontvingen ze het menu en in een gezamenlijke WhatsApp-groep motiveren de deelnemers elkaar en ontvangen ze informatie over hoe hun eten exact op te warmen. ‘We worden platgebeld door mensen die ook nog mee willen doen. Zelfs restaurants die vragen of ze idee mogen overnemen’, vertelt Pekel enthousiast, die zelf inmiddels al 6 kilo is afgevallen.

Geen boodschappen meer nodig

‘Het concept kost €199 voor zeventien dagen.'

Texel wordt ondertussen een stuk lichter. In de app worden de tussenstanden gedeeld van het gewichtsverlies. Men vindt het lekker. Het menu is afwisselend en sluit geen voedingsmiddelen uit, waardoor het gemakkelijk vol te houden is. Zo krijgen ze op één dag bijvoorbeeld in de middag een salade met huisgerookte buikjes van witvis/diverse scheuten en spinazie.

En als diner geroosterde kipfilet, kimchi van spitskool, soja, edamame en komkommersalade. Pekel heeft voor het dieet gekozen voor een toegankelijke prijs. ‘Het is €199 voor de zeventien dagen. Mensen hoeven in principe geen boodschappen meer te doen. Dat komt neer op minder dan €12 per dag. Daar zit je met boodschappen toch vaak overheen.’