Loetje opent vier nieuwe locaties na heropening horeca

Loetje opent vier nieuwe locaties na heropening horeca

Na de heropening van de horeca zal biefstukrestaurant Loetje vier nieuwe zaken openen in de steden Enschede, Delft, Arnhem en Leiden. De eerste twee waren al even bekend, maar de geruchten die al wat langer de ronde deden over de laatste twee locaties zijn door de keten zelf bevestigd.

De plannen liggen op tafel om een pand aan de Hooigracht 23 in Leiden om te bouwen tot een Loetje. Naast de plannen voor Leiden, staat ook een nieuw Loetje restaurant in Arnhem op de planning.

Loetje blijft zoeken naar nieuwe locaties

De afrondende gesprekken vinden momenteel plaats met de pandeigenaar in Arnhem. Als dat rond is wordt de vestiging in de Gelderse hoofdstad de 25e van van het biefstukrestaurant. Sandra van Halderen, ceo: 'Onze zaken zijn al decennia bekend in Amsterdam en omstreken en de laatste jaren ook bij het grote publiek in heel Nederland.

Er zijn nog verschillende steden zonder Loetje, daar werken we hard aan”

Maar er zijn nog verschillende steden waar ons restaurant niet in het straatbeeld te vinden is, daar werken we dus hard aan. Kortom, we blijven actief kijken naar de mogelijkheden voor groei en nieuwe locaties, net zoals we dat doen bij Leiden en Arnhem. We zijn dan ook blij dat we deze stap binnenkort kunnen gaan maken.'

Ook in de huidige crisis houdt de keten zich staande, mede dankzij Loetje Pick Up waarbij gasten, nu de restaurants gesloten zijn, thuis de biefstuk kunnen eten. Ondertussen zijn er verschillende slagen gemaakt en kunnen gasten online bestellen tot een aantal dagen vooruit en bij een aantal locaties gaat binnenkort een proef van start waarbij op bepaalde dagen lunchgerechten afgehaald kunnen worden.

Restaurant Company Europe

De eerste vestiging, Café Loetje, opende ruim veertig jaar geleden als biljartcafé .Toen de ossenhaasbiefstuk met veel succes op de kaart werd gezet, maakten de biljarttafels plaats voor een ‘nieuw’ eetcafé, dat de basis werd voor alle andere Loetje vestigingen in Nederland. Inmiddels zijn er 21 vestigingen door heel Nederland en zijn Restaurantgroep Loetje en Debuut in 2020 verder gegaan onder de nieuwe naam Restaurant Company Europe. Hieronder vallen diverse horecaconcepten als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican, verdeeld over meer dan vijftig restaurant- en cafélocaties.