Nieuwe 'ruige' kookwedstrijd met tweesterren-chef in de jury

Nieuwe 'ruige' kookwedstrijd met tweesterren-chef in de jury

Schelde Events, de organisator van kookwedstrijd Slag op de Schelde, introduceert Slag op de Velden, de grootste culinaire veldslag van de Benelux. Tijdens de kookwedstrijd wordt ook geld ingezameld voor de revalidatie van een chef na een herseninfarct.

Met de nieuwe kookwedstrijd Slag op de Velden worden gastronomie, wildpluk en bushcraft samengebracht en battelen teams om de prijs voor het beste gerecht op basis van Zeeuws wild en wildpluk op een zelfgemaakte hittebron in de Zeeuwse natuur.

Update 17 september 2021
Het Slag op de Velden Festival gaat dit jaar niet door. De organisatie laat weten dit te hebben moeten besluiten vanwege 'teveel onzekerheden van alle kanten. We hebben dit besluit genomen in samenspraak met partners, de deelnemende teams en jury. De line-up blijft staan voor 2022.'

De wedstrijd vindt plaats op 16 november 2021 en is tot en met 16 mei 2021 open voor inschrijving voor kookteams uit de Benelux. Rond de wedstrijd is een programma samengesteld met workshops, masterclasses, livemuziek, foodtrucks en cocktailbars.

Bart de Pooter in de jury

De teams van Slag op de Velden worden beoordeeld door bushcrafter en hoofdinstructeur buitensport Siegurd van Leusen van Siegurd, wildplukker en natuureducator Mirjam Scholten van Kruidenkunst, chef  Eric van Bochove van restaurant ’t Vlasbloemeken in Zeeuws-Vlaanderen (een Michelinster), chef Bart de Pooter van restaurant Pastorale in België (Mastercook of Belgium en twee Michelinsterren) en voorzitter van Escoffier Benelux chef Daniël Lassaut van Restaurant-Salons Lassaut in België (Mastercook of Belgium).

Benefiet voor Enrico Patist

Eregasten zijn de gewaardeerde wildplukchef Enrico Patist en zijn vrouw. Voorzitter Dennis Willems van Schelde Events: ‘Enrico kreeg in 2020 een herseninfarct met zeer ernstige gevolgen. We gaan deze dag geld ophalen voor een braintrainer, waarmee we een bijdrage kunnen leveren aan zijn revalidatie.’

Voorzitter van Schelde Events is Dennis Wilems, hij en een team mensen organiseren ook de Slag op de Schelde, de enige kookwedstrijd die plaatsvindt op het water. Ook deze wedstrijd kent jaarlijks een sterk deelnemersveld en een net zo sterke jury die altijd bestaat uit toppers uit de wereld van de gastronomie.

Wildpluk door restaurants

Chefs maken vaker gebruik van wildpluk in Nederland. Zo werden een aantal jaren terug De Librije, Restaurant Meliefste, restaurant Aan Zee in Oostvoorne en vijf andere restaurants beloond met een award omdat ze wildpluk goed toepasten in hun keukens.