Sven en Joëlle Nijenhuis maken naam bekend van nieuw restaurant

Sven en Joëlle Nijenhuis maken naam bekend van nieuw restaurant
Sven en Joelle Nijenhuis

Sven en Joëlle Nijenhuis maakten eerder al bekend dat ze in het oude Protestantse kerkje in Valkenburg hun eigen fine-dining restaurant gaan beginnen. In maart wilden ze de naam nog niet prijsgeven, nu wel.

Het restaurant van Sven en Joëlle Nijenhuis streeft een maximale openheid na: what you see is what you get. Een volledig open keuken die gecentreerd staat in het midden van de kerk. Zo kan iedereen zien, horen, ruiken en proeven van wat er in de keuken gebeurd. Sven Nijenhuis, zoon van Otto Nijenhuis (Chateau St. Gerlach, ook in Valkenburg), vertrok in februari bij Château Wittem.

Nieuwe naam

Hun eigen restaurant gaat Ambrozijn heten. Ambrozijn betekent vrij vertaald het voedsel en de drank van de goden. De planning is om medio november van dit jaar de deuren van  openen.

‘Het bijpassende logo is geïnspireerd op de volledig gerestaureerde ramen van de kerk en daarmee verbinden wij de kerk met de naam van ons restaurant. We zijn er lang mee bezig geweest omdat we graag een Nederlandse naam aan het restaurant wilden geven. Ook vinden wij de naam strak en elegant en helemaal bij ons passen.’

Het restaurant krijgt 2 verdiepingen, met op de begane grond hoge luxe krukken die aan de keukenbar gesitueerd zijn zodat je de best mogelijke impressie krijgt van wat er allemaal met je gerecht gebeurd. Van amuse tot dessert en de friandise bij de koffie. In de verdiepingsvloer is een opening gemaakt zodat je van bovenaf in de keuken kunt kijken en de brigade aan het werk kunt zien.

Rondom deze vide worden banken, tafels en stoelen geplaatst zodat je heerlijk lang kunt dineren. Door deze opening in de vloer worden ook de gasten op de 1e verdieping met de keuken betrokken. Eveneens wordt hier de bar geplaatst waar je terecht kunt voor een aperitief of digestief.

Sven Nijenhuis: ‘We vinden het belangrijk dat we de 2 verdiepingen met elkaar verbinden zodat iedereen dat gevoel van openheid heeft en van alles kan meegenieten. Ze verschillen natuurlijk qua inrichting, zo zit je beneden naast elkaar en direct aan de keuken en zit je boven aan een tafel op een stoel of bank, maar door de gecreëerde opening krijg je toch mee wat er in de keuken gebeurd.’