Zes restaurants organiseren Proef Dutch Cuisine

Zes restaurants organiseren Proef Dutch Cuisine
v.l.n.r. Chefs van Rode Peper & Basilicum, Restobar Catcher, Eetkamer Lamens, Restaurant Stam, Het SmaakPark, EDES Proeflokaal Fotocredits: Arjan van Bruggen

Zes restaurants in Ede sluiten zich aan bij Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl. Als kick off organiseren deze restaurants samen een culinaire tour: Proef Dutch Cuisine.

Gasten kunnen op zondag 11 juli van het ene naar het andere restaurant lopen of fietsen en eerlijke, echte, pure smaken van Nederlandse bodem proeven.

Dutch Cuisine in Ede

De Dutch Cuisine restaurants in Ede zijn Eetkamer Lamens, EDES Proeflokaal, Het SmaakPark, Restaurant Stam, Restobar Catcher en Rode Peper & Basilicum. De Chefs van deze restaurants gaan aan de slag met de nieuwe Nederlandse kookstijl: lekker, gezond en verantwoord koken en eten. Helemaal van deze tijd. Met seizoengroenten in de hoofdrol, vlees en vis in de bijrol. De chef-koks koken vooral met Nederlandse producten, liefst van de boeren uit Ede en omgeving.

Proef Dutch Cuisine

Op zondag 11 juli organiseren de restaurants een walking dinner. Gasten eindigen bij het restaurant waar het ticket gekocht is. Er zijn dus 6 verschillende routes voor een optimale spreiding en beleving. Ticket met de route zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende restaurants.

Koken met een missie

Dutch Cuisine is een landelijke organisatie, die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. De Dutch Cuisine restaurants leveren met deze aanpak een bijdrage aan o.a. vermindering CO2 uitstoot, dierenwelzijn, biodiversiteit, terugdringen voedselverspilling én aan een goede prijs voor de producten van de toeleverende boeren.