Wie wordt Café van het jaar 2002?

Wie wordt Café van het jaar 2002?

Na ampel beraad heeft de jury van Misset Horeca's Café van het Jaar-verkiezing de tien genomineerden aangewezen. Zij maken kans om op 18 november bij Big Daddy's in Nieuwegein uitgeroepen te worden tot de opvolger van Ons Caffeej in Uden. Voor de eerste keer maken ook twee pubs, een Engelse en een Ierse, kans op de hoofdprijs.

Voor het negende achtereenvolgende jaar organiseert Misset Horeca de verkiezing Café van het Jaar. Nadat de afgelopen weken bijna veertig bedrijven onaangekondigd werden bezocht, kwamen er tien cafés naar voren die er net wat meer uitsprongen. ,,Over het algemeen waren het heel goede aanmeldingen’’, zegt jurylid Ton Lenting over het niveau van de bezochte bedrijven.

De jury, naast horeca-adviseur Lenting bestaande uit Misset Horeca-hoofdredacteur Hans Steenbergen, columnist Dick Wildeman en oud-winnaar Piet de Jongh, kwam desondanks nog wel opvallende zaken tegen. Zo blijkt het met de Arbo-omstandigheden soms droevig gesteld. ,,Kelderluiken achter de bar die gewoon openstaan. Levensgevaarlijk’’, zegt Lenting.

Leuk vindt hij dat er bij de genomineerden zowel heel grote als kleine bedrijven zitten. Sommige bedrijven als In de Blaauwe Hand in Nijmegen doen voor de tweede keer een gooi naar de titel Café van het Jaar. ,,Opmerkingen uit het juryrapport van vorige keer zijn ter harte genomen. Er is veel aangepast, maar de sfeer is intact gebleven. Voor de jury reden dit café nogmaals te nomineren.’’

De tien genomineerden:

De Vergulde Gaper, Amsterdam

De Pub, Oosterhout

De Notaris, Alkmaar

English Pub Northend, Leiden

Tapperij De Poshoorn, Maastricht

In de Blaauwe Hand, Nijmegen

Eetcafé Gorissen, Brunssum

De Harbarg, Borger

Irish Pub Paddy O’Ryan, Leeuwarden

Theatercafé Hofplein, Veenendaal